ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Η στερλίνα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985

Η λίρα σημείωσε πτώση άνω του 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1351 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1985, ενώ πριν από λίγο κινείτο στο 1,1404 δολάριο.

Η στερλίνα υποχώρησε σήμερα σε νέο χαμηλό 37 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος και σε χαμηλό 19 μηνών έναντι του ευρώ, ύστερα από την ανακοίνωση ασθενέστερων των αναμενόμενων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις που ενίσχυσαν τους φόβους για τη βρετανική οικονομία.

Η λίρα σημείωσε πτώση άνω του 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1351 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1985, ενώ πριν από λίγο κινείτο στο 1,1404 δολάριο. Το ευρώ σημείωσε άνοδο έως τις 87,71 πένες σήμερα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021. Πριν από λίγο κατέγραψε άνοδο 0,39% στις 87,45 πένες.

Η σημερινή πτώση ήλθε μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις βάσει όγκου μειώθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο – η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2021 και χειρότερη από όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΔΙΕΘΝΗ

H Βρετανία θα ενταχθεί σε εμπορικό σύμφωνο 11 χωρών του Ειρηνικού

Η Βρετανία επιδιώκει να οικοδομήσει παγκόσμιους εμπορικούς δεσμούς μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ το 2020 και στρέφεται προς γεωγραφικά απομακρυσμένες, αλλά γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Βρετανία στο σχέδιο Σούνακ για την στέγαση των μεταναστών

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι αιτούντες άσυλο μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στη χώρα να φιλοξενούνται σε στρατιωτικές βάσεις ακόμα και σε πλοία με στόχο να μειώσει το κόστος διαμονής τους.
stress-katathlipsi-ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Το εργασιακό στρες στοιχίζει 28 δισ. λίρες στη βρετανική οικονομία

Η κρίση του κόστους διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μοιάζει να έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζομένους σύμφωνα με το βρετανικό κέντρο οικονομικών ερευνών CEBR. Στα 6,2 δισ. λίρες το κόστος σε άδειες ασθενείας και απώλειας παραγωγικότητας.