ΓΔ: 2638.15 0.15% Τζίρος: 75.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:45:40
berbong-germania
Φώτο: Shutterstock

Μπέρμποκ: Να διωχθεί η Ρωσία για τα εγκλήματά της στην Ουκρανία

Κατά την κυρία Μπέρμποκ, το ζήτημα δεν είναι τα εγκλήματα αυτής της φύσης να διώκονται στην Ευρώπη και στην Ουκρανία μόνο, αλλά και σε χώρες όπως είναι η Μιανμάρ και η Αιθιοπία.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες με σκοπό να ασκηθούν διώξεις για τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ατιμωρησία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας στα θύματα, ειδικά τα πιο ευάλωτα θύματα, τις γυναίκες, τα κορίτσια, τους ηλικιωμένους», είπε η κυρία Μπέρμποκ χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η Άμαλ Κλούνι, δικηγόρος ειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι της Ουκρανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Εσθονίας, μεταξύ άλλων.

Κατά την κυρία Μπέρμποκ, το ζήτημα δεν είναι τα εγκλήματα αυτής της φύσης να διώκονται στην Ευρώπη και στην Ουκρανία μόνο, αλλά και σε χώρες όπως είναι η Μιανμάρ και η Αιθιοπία.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας, ανεξαρτήτως του πού διαπράττονται», έκρινε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Τον Μάρτιο, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές άρχισαν να διενεργούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί από όλες τις πλευρές στην Ουκρανία.

Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται εξάλλου υπέρ της έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα στην Ουκρανία, καθώς και της προσφυγής της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Για την κυρία Μπέρμποκ είναι κρίσιμο στις διαδικασίες αυτές να εξεταστούν οι ευθύνες τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε επίπεδο προσώπων για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ως τα ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η βοήθεια Βρετανίας στην Ουκρανία «ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στη βρετανική παροχή πληροφοριών στην Ουκρανία για πυραύλους SCALP, λέγοντας πως κλιμακώνει τη σύγκρουση. Ο πρωθυπουργός Μπέρναμ υποσχέθηκε συνεχή στήριξη στο Κίεβο, παρά τις ρωσικές απειλές.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί από ουκρανικά drones σε Κρασνοντάρ και Μπέλγκοροντ, μέτρα από Κρεμλίνο

Τρεις έφηβοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, οι επτά παιδιά, όταν συντρίμμια drone έπεσαν σε κέντρο παιδικής φροντίδας στο Κρασνοντάρ. Ακόμη δύο νεκροί και δύο τραυματίες από ουκρανικό drone στο Μπέλγκοροντ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο θέλει ειρήνη, αλλά δεν παραδίδεται στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θέλει ειρήνη αλλά δεν θα παραδοθεί στη Ρωσία. Στο Κίεβο για την Ημέρα Ανεξαρτησίας βρίσκονται οι Άντι Μπέρναμ και Αντόνιο Κόστα. Ο Μπέρναμ θα συμπροεδρεύσει συνάντησης συμμαχικών χωρών.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μαζικές καταρρίψεις ουκρανικών drones και επιθέσεις σε αποθήκες

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως πάνω από 351 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν κατά τη νύχτα, ενώ η Ozon ανακοίνωσε ότι τέσσερις αποθήκες της στη νότια Ρωσία επλήγησαν, προκαλώντας πυρκαγιά και εκκενώσεις.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο παιδιά νεκρά από ουκρανικά drone, πλήγμα ρωσικό σε τάνκερ στην Οδησσό

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικών drones στο Κρασνοντάρ, Νότια Ρωσία, όπου επλήγησαν και αποθήκες της Ozon, ενώ το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε επίθεση κατά δεξαμενόπλοιου κοντά στην Οδησσό.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, λέει ο περιφερειάρχης

Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση σε προάστια του Χαρκόβου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης μέσω Telegram. Οκτώ άτομα διασώθηκαν, κάποιοι τραυματίες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανά επιπλέον θύματα.