ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Liz Truss, Great Britain, Britain, Vretania, Agglia
Φωτο: Shutterstock

G7: Η Λιζ Τρας θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης για την Ουκρανία

Η Βρετανία έχει χαρακτηρίσει ως απαράδεκτες τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών περιοχών στην Ουκρανία και η Τρας έχει δηλώσει ότι η ψηφιακή διάσκεψη της G7, είναι μία ευκαιρία επαναβεβαίωσης της ενότητας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας  θα ζητήσει σήμερα από τους άλλους ηγέτες της ομάδας των κρατών-μελών της G7 να παραμείνουν σταθεροί στην υποστήριξή τους απέναντι στην Ουκρανία, ενώ θα αιτηθεί μία επείγουσα διάσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά την κλιμάκωση των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων κατά ουκρανικών πόλεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επιστρατεύσει περισσότερους στρατιώτες και έχει  προχωρήσει σε απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων, μετά την εκδήλωση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης, για την ανακατάληψη εδαφών στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Η Βρετανία έχει χαρακτηρίσει ως απαράδεκτες τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών περιοχών στην Ουκρανία και η Τρας έχει δηλώσει ότι η ψηφιακή διάσκεψη της G7 στην οποία θα λάβει μέρος και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι μία ευκαιρία επαναβεβαίωσης της ενότητας για την αντίθεση των χωρών κατά της ρωσικής εισβολής.

«Κανένας δεν θέλει περισσότερο την ειρήνη από την Ουκρανία. Από την μεριά μας, δεν πρέπει να μετακινηθούμε ούτε κατ’ ελάχιστον από την απόφασή μας να τους βοηθήσουμε για να κερδίσουν τον πόλεμο», αναμένεται να τονίσει στην ψηφιακή διάσκεψη η Τρας, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο της.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για τη διεξαγωγή μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Η Βρετανία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αντιδρώντας στην εισβολή.

Η Τρας θα υποστηρίξει ότι η προώθηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων επιτεύχθηκε μερικώς από τη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια που παρέχει στην Ουκρανία η διεθνή κοινότητα, όπως επίσης και από τις επιπτώσεις των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

Η ίδια θα τονίσει ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν και θα αιτηθεί μία κανονική διάσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η συντριπτική διεθνή υποστήριξη για τη μάχη που δίνει η Ουκρανία έρχεται σε ακραία αντίθεση με την απομόνωση της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή», θα υποστηρίξει η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στην Πολωνία η πρώτη άσκηση πολυεθνικής δύναμης υπέρ Ουκρανίας

Περίπου 2.800 στρατιώτες από 10 χώρες θα συμμετάσχουν στην άσκηση "Koalicja" στην Πολωνία, υπό γαλλική και βρετανική ηγεσία, ελέγχοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολυεθνικής δύναμης για την Ουκρανία.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ επιτρέπει στην Ουκρανία να αγοράζει όπλα μέσω της υπηρεσίας NSPA

Το ΝΑΤΟ θα διευκολύνει την Ουκρανία να αγοράζει όπλα και αμυντικό εξοπλισμό μέσω του κεντρικού οργανισμού προμηθειών του, προσφέροντας ταχύτερη και οικονομικότερη πρόσβαση σε αμυντικές προμήθειες, σύμφωνα με τους Financial Times.
Εκτόξευση πυραύλου Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα αποστολή πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία

Η Βρετανία ενισχύει την Ουκρανία στέλνοντας επιπλέον πυραύλους Storm Shadow, ενώ ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Άντι Μπέρναμ στο Λονδίνο. Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τους πυραύλους Patriot, δυσκολεύοντας την άμυνά της.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μπέρναμ-Ζελένσκι στο Λονδίνο για στρατιωτική βοήθεια

Στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησαν για ενίσχυση της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα και νέους πυραύλους κατά σύγχρονων ρωσικών UAV.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι στο Λονδίνο για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπέρναμ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ συναντά σήμερα τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λονδίνο, προσφέροντας στήριξη και υποσχόμενος ταχύτερη παράδοση οπλισμού, ενώ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Ουκρανού προέδρου.