ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με ομαδικές απολύσεις άρχισε η εποχή του Έλον Μάσκ στην Twitter

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που δεν επηρεάζονται από τις απολύσεις θα ειδοποιηθούν μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας τους.

Το Twitter θα ενημερώσει τους υπαλλήλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα Παρασκευή για το αν έχουν απολυθεί, κλείνοντας προσωρινά τα γραφεία του και εμποδίζοντας την πρόσβαση του προσωπικού, μετά από μια εβδομάδα αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της εταιρείας υπό τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό ότι θα ειδοποιήσει τους υπαλλήλους μέχρι τις 9 π.μ. ώρα Ειρηνικού την Παρασκευή (12 μ.μ. EDT/1600 GMT) σχετικά με τις περικοπές προσωπικού.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε το email που εστάλη την Πέμπτη και είδε το Reuters.

Το Twitter ανέφερε ότι τα γραφεία του θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί η πρόσβαση σε όλα τα σήματα, προκειμένου «να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί η ασφάλεια κάθε εργαζομένου, καθώς και τα συστήματα και τα δεδομένα των πελατών του Twitter».

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του Twitter που δεν επηρεάζονται από τις απολύσεις θα ειδοποιηθούν μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας τους.

Οι υπάλληλοι που έχουν απολυθεί θα ειδοποιηθούν με τα επόμενα βήματα στις προσωπικές τους διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέρεται στο υπόμνημα.

Ορισμένοι εργαζόμενοι έγραψαν στο Twitter ότι η πρόσβασή τους στο σύστημα πληροφορικής της εταιρείας έχει ήδη μπλοκαριστεί και φοβήθηκαν αν αυτό υποδηλώνει τις απολύσεις τους.

«Φαίνεται ότι είμαι άνεργος όλοι σας. Μόλις αποσυνδέθηκα εξ αποστάσεως από το φορητό υπολογιστή της δουλειάς μου και αφαιρέθηκα από το Slack», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης με τον λογαριασμό @SBkcrn, το προφίλ του οποίου περιγράφεται ως πρώην ανώτερος διαχειριστής κοινότητας στο Twitter.

Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η κοινοποίηση των απολύσεων επισφραγίζει μια εβδομάδα εκκαθαρίσεων από τον Μασκ, καθώς απαίτησε βαθιές περικοπές κόστους και επέβαλε μια επιθετική νέα εργασιακή ηθική σε ολόκληρη την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει δώσει εντολή στις ομάδες του Twitter να βρουν έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια εξοικονόμηση κόστους υποδομών, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα και ένα εσωτερικό μήνυμα Slack που εξέτασε το Reuters.

Είχε ήδη εκκαθαρίσει τις ανώτερες τάξεις της εταιρείας, απολύοντας τον διευθύνοντα σύμβουλό της και κορυφαία στελέχη του οικονομικού και νομικού τομέα. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κάθονταν στην κορυφή των τμημάτων διαφήμισης, μάρκετινγκ και ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Η πρώτη εβδομάδα του Μασκ ως ιδιοκτήτη του Twitter σημαδεύτηκε από χάος και αβεβαιότητα. Προγραμματίστηκαν δύο εταιρικές συναντήσεις, οι οποίες ακυρώθηκαν λίγες ώρες αργότερα. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν στο Reuters ότι έμειναν να συναρμολογούν πληροφορίες μέσω αναφορών στα μέσα ενημέρωσης, ομάδων ιδιωτικών μηνυμάτων και ανώνυμων φόρουμ.

Οι απολύσεις, οι οποίες αναμένονταν εδώ και καιρό, έχουν παγώσει τη φημισμένη ανοιχτή εταιρική κουλτούρα του Twitter, την οποία σέβονται οι υπάλληλοί του.

«Εάν βρίσκεστε σε γραφείο ή πηγαίνετε σε γραφείο, παρακαλώ επιστρέψτε στο σπίτι σας», ανέφερε το Twitter στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη.

Λίγο μετά την άφιξη του email στα εισερχόμενα των εργαζομένων του Twitter, εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τα κανάλια Slack της εταιρείας για να την αποχαιρετήσουν, δήλωσαν δύο εργαζόμενοι στο Reuters. Κάποιος κάλεσε τον Μασκ να συμμετάσχει στο κανάλι, είπαν οι πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο στον Μασκ στην Τουρκία για την εξαγορά του Twitter χωρίς άδεια

Το πρόστιμο έρχεται μετά τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter που είχε επιβάλει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αυξανόμενη οργή της κοινής γνώμης για την αντίδραση της κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν στους φονικούς σεισμούς.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Twitter Inc. απέλυσε προχθές το 10% του εργατικού δυναμικού της

Oι απολύσεις, αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές.
ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομική «αιμορραγία» στο Twitter έχει προκαλέσει η αγορά του Μάσκ

Από όταν το Twitter πέρασε στα χέρια του Μασκ, τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότερες από 500 εταιρείες που διαφημίζονταν στην πλατφόρμα έχουν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο ζητάει καταπολέμηση της παραπληροφόρησης από τον Ίλον Μάσκ

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Τεχνολογίας, βρέθηκε στην Καλιφόρνια στην αρχή του 2023, ενώ είπε στον Μασκ ότι η Γερμανία αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί εθελοντικά με τις σχετικές δεσμεύσεις.