ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μετά το τελεσίγραφο Μασκ, άρχισαν οι αποχωρήσεις υπαλλήλων του Twitter

Mετά το τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να υπογράψουν για «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν, πολλοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν την ταλαιπωρημένη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης μετά το τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να υπογράψουν για «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν.

Σε μια δημοσκόπηση στην εφαρμογή Blind για τον εργασιακό χώρο, η οποία επαληθεύει τους εργαζόμενους μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας τους και τους επιτρέπει να μοιράζονται πληροφορίες ανώνυμα, το 42% των 180 ατόμων επέλεξε την απάντηση για την επιλογή «Λαμβάνοντας την επιλογή εξόδου, είμαι ελεύθερος!».

Όπως αναφέρει το Reuters, το ένα τέταρτο δήλωσε ότι επέλεξε να παραμείνει «απρόθυμα» και μόνο το 7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι «επέλεξε το ναι για να μείνω, είμαι σκληροπυρηνικός».

Ο Μασκ συναντούσε ορισμένους κορυφαίους υπαλλήλους για να προσπαθήσει να τους πείσει να παραμείνουν, δήλωσε ένας νυν υπάλληλος και ένας πρόσφατα αποχωρήσας υπάλληλος που βρίσκεται σε επαφή με τους συναδέλφους του Twitter.

Αν και δεν είναι σαφές πόσοι εργαζόμενοι επέλεξαν να παραμείνουν, οι αριθμοί υπογραμμίζουν την απροθυμία ορισμένων υπαλλήλων να παραμείνουν σε μια εταιρεία όπου ο Μασκ έσπευσε να απολύσει τους μισούς υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένης της ανώτατης διοίκησης, και αλλάζει ανελέητα την κουλτούρα δίνοντας έμφαση στις πολλές ώρες εργασίας και στους έντονους ρυθμούς.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι θα κλείσει τα γραφεία της και θα κόψει την πρόσβαση στα σήματα μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο πηγές. Οι υπάλληλοι ασφαλείας άρχισαν να διώχνουν τους υπαλλήλους από τα γραφεία το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε η μία πηγή.

Ο Μασκ μπήκε στο Twitter αργά το βράδυ της Πέμπτης και δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις, καθώς «οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης εν μέσω του κατακλυσμού παραιτήσεων πρόσθεσε επίσης ότι το Twitter έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό χρήσης.

«Και μόλις χτυπήσαμε άλλο ένα υψηλό όλων των εποχών στη χρήση του Twitter...», ανέφερε σε ένα tweet, χωρίς να επεκταθεί.

Το Twitter, το οποίο έχει χάσει πολλά από τα μέλη της επικοινωνιακής του ομάδας, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Στις αποχωρήσεις περιλαμβάνονται πολλοί μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι για τη διόρθωση σφαλμάτων και την αποτροπή διακοπών υπηρεσιών, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας εν μέσω της απώλειας εργαζομένων.

Το βράδυ της Πέμπτης, η έκδοση της εφαρμογής Twitter που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι άρχισε να επιβραδύνεται, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει το θέμα, η οποία εκτίμησε ότι η δημόσια έκδοση του Twitter κινδύνευε να σπάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Αν χαλάσει, δεν έχει μείνει κανείς να διορθώσει τα πράγματα σε πολλούς τομείς», δήλωσε το άτομο, το οποίο αρνήθηκε να κατονομαστεί για το φόβο της τιμωρίας.

Οι αναφορές για διακοπές λειτουργίας του Twitter αυξήθηκαν απότομα από λιγότερες από 50 σε περίπου 350 αναφορές το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector, ο οποίος παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας ιστότοπων και εφαρμογών.

Σε μια ιδιωτική συνομιλία στο Signal με περίπου 50 υπαλλήλους του Twitter, σχεδόν 40 δήλωσαν ότι είχαν αποφασίσει να φύγουν, σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο.

Και σε μια ιδιωτική ομάδα Slack για νυν και πρώην υπαλλήλους του Twitter, περίπου 360 άτομα εντάχθηκαν σε ένα νέο κανάλι με τίτλο "voluntary-layoff", δήλωσε άτομο με γνώση της ομάδας Slack.

Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση στο Blind ζήτησε από τους υπαλλήλους να εκτιμήσουν ποιο ποσοστό των ανθρώπων θα έφευγε από το Twitter με βάση την αντίληψή τους. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι θα έφευγε τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων.

Γαλάζιες καρδιές και emojis χαιρετισμού κατέκλυσαν το Twitter και τα εσωτερικά chatrooms του την Πέμπτη, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς οι εργαζόμενοι του Twitter είπαν το αντίο τους.

Μέχρι χθες το βράδυ πάνω από δύο δωδεκάδες υπάλληλοι του Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη είχαν ανακοινώσει τις αποχωρήσεις τους σε δημόσιες αναρτήσεις στο Twitter που εξέτασε το Reuters, αν και κάθε παραίτηση δεν μπορούσε να επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Νωρίς την Τετάρτη, ο Μασκ είχε στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους του Twitter, λέγοντας: «Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα επαναστατικό Twitter 2.0 και να επιτύχουμε σε έναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί».

Το email ζητούσε από το προσωπικό να πατήσουν «ναι» αν ήθελαν να παραμείνουν. Όσοι δεν απαντούσαν μέχρι τις 5 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ευρώπης την Πέμπτη, θα θεωρούνταν ότι παραιτήθηκαν και θα τους δινόταν αποζημίωση, ανέφερε το email.

Καθώς πλησίαζε η προθεσμία, οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να βρουν τι να κάνουν.

Μια ομάδα μέσα στο Twitter αποφάσισε να κάνει το βήμα μαζί και να εγκαταλείψει την εταιρεία, δήλωσε στο Reuters ένας εργαζόμενος που αποχωρεί.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων αποχωρήσεων ήταν η Tess Rinearson, η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη δημιουργία μιας ομάδας κρυπτονομισμάτων στο Twitter.

Σε μια προφανή αιχμή κατά της έκκλησης του Μασκ προς τους υπαλλήλους να είναι «σκληροπυρηνικοί», τα βιογραφικά προφίλ στο Twitter αρκετών μηχανικών που αποχώρησαν την Πέμπτη περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως «softcore μηχανικούς» ή «πρώην σκληροπυρηνικούς μηχανικούς».

Καθώς οι παραιτήσεις πληθαίνουν, ο Μασκ έκανε ένα αστείο στο Twitter.

«Πώς κάνεις μια μικρή περιουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;» έγραψε στο Twitter. «Ξεκινήστε με μια μεγάλη».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομική «αιμορραγία» στο Twitter έχει προκαλέσει η αγορά του Μάσκ

Από όταν το Twitter πέρασε στα χέρια του Μασκ, τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότερες από 500 εταιρείες που διαφημίζονταν στην πλατφόρμα έχουν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο ζητάει καταπολέμηση της παραπληροφόρησης από τον Ίλον Μάσκ

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Τεχνολογίας, βρέθηκε στην Καλιφόρνια στην αρχή του 2023, ενώ είπε στον Μασκ ότι η Γερμανία αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί εθελοντικά με τις σχετικές δεσμεύσεις.
mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Twitter: Ζητά να απορριφθεί αγωγή για εργασιακές διακρίσεις σε βάρος ΑμΕΑ

Οι δικηγόροι του Twitter κατέθεσαν προσφυγή κατά της αγωγής που υποβλήθηκε το Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι οι ενάγοντες δεν έχουν ισχυριστεί ότι οποιαδήποτε από τις ενέργειες της εταιρείας στόχευε άτομα με ειδικές ανάγκες.