ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Πανοραμική θέα Κάιρο
Η πανοραμική εικόνα παρουσιάζει το Κάιρο με τον ποταμό Νείλο στο κέντρο της πόλης.

Αίγυπτος: Η οικογένεια του Αλάα Άμπντελ Φάταχ ζήτησε να του δοθεί προεδρική χάρη

Από τον Απρίλιο, η χώρα επανενεργοποίησε την επιτροπή της προεδρικής χάριτος, η οποία ήταν ανενεργή εδώ και χρόνια, και ήδη έχει απελευθερώσει 766 πολιτικούς κρατούμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Η Μόνα Σέιφ, η αδελφή του Αιγυπτιοβρετανού πολιτικού κρατούμενου Αλάα 'Αμπντελ Φάταχ, η ζωή του οποίου κινδυνεύει έπειτα από επτά μήνες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε ότι ζήτησε επίσημα σήμερα να δοθεί προεδρική χάρη για την απελευθέρωσή του.

«Υπέβαλα ήδη αίτημα τον Ιούνιο και σήμερα υπέβαλα νέο (αίτημα) για να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μου υπέρ κάθε νομικής οδού για τη διευθέτηση της τύχης του αδελφού μου», έγραψε στο Twitter, ενώ, από τον Απρίλιο, η Αίγυπτος επανενεργοποίησε την επιτροπή της προεδρικής χάριτος, η οποία ήταν ανενεργή εδώ και χρόνια, και ήδη έχει απελευθερώσει 766 πολιτικούς κρατούμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Η ΜΚΟ προσθέτει, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επτά μηνών, άλλοι 1.540 Αιγύπτιοι φυλακίστηκαν για εγκλήματα γνώμης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική θέα Κάιρο
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Η Μαριάμ Σαούκι κατήγγειλε παρενόχληση και δέχτηκε απειλές

Η Μαριάμ Σαούκι δέχεται απειλές αφού δημοσίευσε το πρόσωπο άνδρα που την παρενοχλούσε. Ανέβασε βίντεο από λεωφορείο στο Κάιρο, καταγγέλλοντας επανειλημμένη παρενόχληση, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αίγυπτο.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο καταδίκες για revenge porn με θύμα influencer

Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 και 3 ετών για revenge porn με θύμα influencer. Ο ένας τιμωρήθηκε αυστηρότερα, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση των εφέσεων.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Σύλληψη υπόπτου με δεσμούς με φιλοϊρανική οργάνωση για απαγωγή

Συνελήφθη μέλος φιλοϊρανικής οργάνωσης που φέρεται να σχετίζεται με την απαγωγή Αμερικανίδας δημοσιογράφου στο Ιράκ, με επίσημη επιβεβαίωση από Ιρακινό αξιωματούχο. Ο συλληφθείς σχετίζεται με την πολιτοφυλακή Καταέμπ Χεζμπολάχ.