ΓΔ: 2707.68 -0.01% Τζίρος: 17.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:46:38
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε το Βερολίνο για την αμυντική βοήθεια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, Ζελένσκι και Σολτς συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Γερμανία για τα άρματα μάχης Marder και άλλο εξοπλισμό που θα διαθέσει στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον οποίο ευχαρίστησε για το «πανίσχυρο αμυντικό πακέτο» που θα στείλει το Βερολίνο και θα βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούσουν τους Ρώσους στρατιώτες και να υπερασπιστούν τις πόλεις τους.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν και άλλα θέματα αμυντικής συνεργασίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, Ζελένσκι και Σολτς συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Γερμανία για τα άρματα μάχης Marder και άλλο εξοπλισμό που θα διαθέσει στο Κίεβο.

Σε μια κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ, την Πέμπτη, η Γερμανία έκανε γνωστό ότι θα παραδώσει στην Ουκρανία άρματα μάχης και ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ είπε ότι μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό της, τον Λόιντ Όστιν, ώστε οι δύο χώρες να συντονίσουν την αποστολή της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. «Μαζί με τους συμμάχους μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία, με ενότητα, αλληλεγγύη και στενό συντονισμό», είπε η Λάμπρεχτ.

Η Γαλλία ανακοίνωσε επίσης αυτήν την εβδομάδα ότι θα στείλει στην Ουκρανία ελαφρά άρματα μάχης AMX-10 RC. Ο Ζελένσκι είπε εξάλλου ότι συναντήθηκε στο Κίεβο με δύο Αμερικανούς γερουσιαστές, τους Τζακ Ριντ και Άνγκους Κινγκ, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση στο μέτωπο και «τον κίνδυνο πιθανής κλιμάκωσης», λίγες ώρες αφότου ξεκίνησε η μονομερής εκεχειρία που ανακοίνωσε η Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η νίκη AfD οφείλεται στην έλλειψη φθηνού ρωσικού αερίου

Το Κρεμλίνο αποδίδει την επικράτηση του AfD στη Γερμανία στη διακοπή αγοράς φθηνού ρωσικού αερίου, που αποδυνάμωσε την οικονομία. Θεωρεί ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν συμβάλλουν στην επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμάκωση Πούτιν το πλήγμα σε τρένο, στήριξη Κίεβου από Δύση

Το χτύπημα σε ουκρανικό τρένο δείχνει την απόγνωση του Πούτιν, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε. Ο Γερμανός ΥΠΑΜ Πιστόριους έκανε λόγο για σκόπιμη κλιμάκωση με drone κοντά στα σύνορα με την Πολωνία για εκφοβισμό της Ευρώπης.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η επιτυχία του AfD οφείλεται σε σοβαρά δυτικά λάθη

Ο Πούτιν συνέδεσε την άνοδο του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ με συστηματικά λάθη Δύσης σε πολιτική και οικονομία, κατηγορώντας την ΕΕ για σύγκρουση με Ρωσία και υποστηρίζοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Βάντεφουλ: Η Ουκρανία να ενισχύσει τις αγορές όπλων από τη Γερμανία

Ο ΥΠΕΞ Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να αγοράσει περισσότερα γερμανικά όπλα, καθώς η χώρα του είναι ο βασικός υποστηρικτής του Κιέβου και περιμένει παραγγελίες για τη γερμανική αμυντική βιομηχανία.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κίεβο οι σύμβουλοι ασφαλείας Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας

Στο Κίεβο βρίσκονται σήμερα οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας με Αμερικανούς απεσταλμένους. Δεν διευκρινίστηκαν οι συναντήσεις.