ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυξάνει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού η Κίνα

Μέσα σε ένα μήνα περίπου 60.000 Κινέζοι έχασαν τη ζωή τους λόγω πανδημίας και η χώρα θα δημιουργήσει «πράσινους διαύλους» για την κυβέρνηση, που θα διευκολύνουν την αγορά ιατρικών προμηθειών.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την πρόληψη και τον έλεγχο της COVID-19, κάνοντας έκκληση στα κατά τόπους οικονομικά υπουργεία να εντείνουν τις μεταβιβάσεις πληρωμών σε αγροτικές και φτωχές περιοχές, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έχει δει μια εκτίναξη των μολύνσεων COVID αφότου το Πεκίνο κατάργησε ξαφνικά τους αυστηρούς περιορισμούς κατά του ιού τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν το Σάββατο πως σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID πέθαναν σε νοσοκομεία από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Η χρηματοδότηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κυρίως για θεραπεία, επιδόματα προσωρινής εργασίας για το ιατρικό προσωπικό, εμβολιασμούς και βελτίωση των δυνατοτήτων ιατρικής θεραπείας, ανέφερε. Η Κίνα θα υποστηρίξει επίσης τη χρήση ομολόγων των τοπικών κυβερνήσεων και την έκδοση ειδικών τοπικών κυβερνητικών ομολόγων για την οικοδόμηση πιστοποιημένων σχεδίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανέφερε.

Ο συντονισμός πόρων πρώτης βοήθειας στο ύπαιθρο θα πρέπει να γίνεται καλά και θα πρέπει να ετοιμαστεί η ιατρική θεραπεία ασθενών με σοβαρές παθήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση. Η χώρα θα δημιουργήσει «πράσινους διαύλους» για την κυβέρνηση, που θα διευκολύνουν την αγορά ιατρικών προμηθειών, δεσμευόμενη πως «η πρόληψη και ο έλεγχος της COVID δεν πρέπει να επηρεαστεί από χρηματοδοτικά θέματα», ανέφερε.

Το 2022, τα μειωμένα έσοδα από τις πωλήσεις κρατικής γης εν μέσω συνεχιζόμενης καταστολής του χρέους στον τομέα διάβρωσε σοβαρά την οικονομική δύναμη των τοπικών κυβερνήσεων, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε επίσης από την αδύναμη ανάπτυξη της Κίνας, τα ισχνά φορολογικά έσοδα και τους παραλυτικούς περιορισμούς της COVID.

Το ΑΕΠ είναι πιθανό να έχει αυξηθεί μόλις κατά 2,8% το 2022 καθώς τα λοκντάουν επηρέασαν τη δραστηριότητα και την εμπιστοσύνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, από 3,2% που προέβλεπε τον Οκτώβριο και ανάπτυξη 8,4% το 2021. Η κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για το ΑΕΠ, καθώς και για τη δραστηριότητα του Δεκεμβρίου, αύριο Τρίτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή του κορονοϊού από κινεζικό εργαστήριο «βλέπει» το FBI

Μετά από άρθρο της Wall Street Journal, ο διευθυντής τους FBI Κ. Ρέι εκτιμά πως η πανδημία είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε περιστατικό σε εργαστήριο στην πόλη Ουχάν και κατηγορεί την Κίνα πως εμποδίζει την έρευνα που διεξάγεται.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίδραση Πεκίνου για τις κατηγορίες ότι η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει επίσης να εξετάσει τα αμερικανικά εργαστήρια, που βρίσκονται στο επίκεντρο της αμερικανικής έρευνας κατά της βιοτρομοκρατίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Αναζητείται η τύχη των διαδηλωτών που συνελήφθησαν στην Κίνα τον χειμώνα

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στα τέλη Νοεμβρίου, σε πολλές πόλεις σε όλη την Κίνα ξέσπασαν διαδηλώσεις με αίτημα να τερματιστούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού. Παραμένει άγνωστο που βρίσκονται όσοι είχαν συλληφθεί.
China-Kina-Covid-19-Koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνεται η παραγωγή φαρμάκων στην Κίνα καθώς φοβούνται ξέσπασμα Covid

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε χθες ανησυχία για τον κίνδυνο οι ταξιδιώτες στην επαρχία, όπου οι δομές υγείας είναι απροετοίμαστες για ξεσπάσματα της πανδημίας, να εξαπλώσουν εκεί τον νέο κορονοϊό.