ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kina, china
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Η Τράπεζα Ανάπτυξης διέθεσε 25,26 δισ. ευρώ για την διαχείριση υδάτων

Τα δάνεια υποστήριξαν κυρίως μεγάλα έργα για την περιβαλλοντολογική προστασία των υδάτων, όπως συστήματα άρδευσης αλλά και διαχείριση ποταμών, στη βόρεια και νότια Κίνα.

Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB), μία από τις τράπεζες που υλοποιούν πολιτικές του Πεκίνου, προχώρησε στην έκδοση δανείων οικονομικού ύψους περίπου 27,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων (25,26 δισεκατομμυρίων ευρώ) το 2022, προκειμένου να ενισχύσει την αναπτυξιακή προσπάθεια της Κίνας στην περιβαλλοντολογική διαχείριση των υδάτων.

Τα δάνεια υποστήριξαν κυρίως μεγάλα έργα για την περιβαλλοντολογική προστασία των υδάτων, όπως το σύστημα άρδευσης του Φράγματος Ντατένγκ στη Νότια Κίνα, αλλά και τη συνολική διαχείριση της λεκάνης του ποταμού Γιονγκντίνγκ στη βόρεια Κίνα, όπως ανακοίνωσε η ίδια τράπεζα.

Στο επόμενο στάδιο, η CDB θα επικεντρώσει την προσοχή της σε σημαντικούς τομείς και αδύναμους κρίκους του τομέα της περιβαλλοντολογικής διαχείρισης υδάτων, ενισχύοντας την οικονομική υποστήριξή της, αλλά και προωθώντας την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας του αναφερόμενου τομέα.

Μεγαλύτερη προσοχή θα δοθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης των υποδομών διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι πλημμύρες, της πρόληψης της ξηρασίας, αλλά και στην ορθότερη διαχείριση της διάθεσης των υδάτινων πόρων, όπως και στην προώθηση της εντατικής εκμετάλλευσης των υδάτινων πηγών υπό το πλαίσιο περιβαλλοντολογικής προστασίας, σύμφωνα με την ίδια τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό ανακοινωθέν από ΗΠΑ και Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην ανακοίνωση οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν στην COP26 για «ένα φιλόδοξο, ισορροπημένο και χωρίς αποκλεισμούς αποτέλεσμα στον μετριασμό (χαμηλότερες εκπομπές), την προσαρμογή και την οικονομική υποστήριξη».
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί η Κίνα δυσκολεύεται να απαλλαγεί από τον ρυπογόνο άνθρακα

Σχεδόν το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα παράγεται από άνθρακα. Η χώρα έχει δεσμευτεί ωστόσο να φθάσει την κορύφωση των εκπομπών άνθρακα έως το 2030, και στη συνέχεια να πετυχει το "ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα", με ορίζοντα το 2060.
Putin, Xi, China, Kina, Russia, Rossia
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς η Κίνα εκμεταλλεύεται τη δυσχερή θέση του Πούτιν λόγω Ουκρανίας

Διεθνείς αναλυτές υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο Πούτιν έχει ανάγκη την στήριξη της Κίνας, με το Πεκίνο ωστόσο να μην στηρίζει στρατιωτικά τη Ρωσία κατά την διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.