ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
electric-ilektrika-autokinita
Φώτο: Shutterstock

Νέα πρωτοβουλία στην Κίνα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Σύμφωνα με αξιωματούχο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου θα ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας από τη διαδικασία φόρτισης των οχημάτων μέχρι και την έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας.

Ο Σου Σινγκφένγκ αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου υποστήριξε χθες τη σταθεροποίηση και τη διεύρυνση των πωλήσεων αυτοκινήτων για το 2023, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών που καταβάλει το Πεκίνο για την παροχή κινήτρων τόνωσης της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το Πεκίνο θα υλοποιήσει πολιτικές για τη σταθεροποίηση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, θα υποστηρίξει την απόκτηση οχημάτων νέας τεχνολογίας, αλλά και θα διευρύνει τις πωλήσεις οχημάτων από δεύτερο χέρι.

Παράλληλα, θα ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας από τη διαδικασία φόρτισης των οχημάτων μέχρι και την έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας, ενώ θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την οργάνωση μιας πλατφόρμας έρευνας και πληροφοριών για τα αυτοκίνητα από δεύτερο χέρι, που θα καλύπτει το σύνολο της κινεζικής επικράτειας.

Οι αγορές αυτοκινήτων είχαν συνεισφορά σε ποσοστό 10% στη διαμόρφωση του συνόλου των πωλήσεων λιανικής στην Κίνας, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται περίπου στο 15% αν συμπεριληφθούν και οι πωλήσεις οχημάτων πετρελαιοκίνησης.

Περίπου 26,86 εκατομμύρια καινούργια αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Κίνα το 2022, με ετήσια αύξηση 2,1%, με δεδομένο ότι η χώρα καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας περίπου διπλασιάστηκαν.

Η ενίσχυση της κατανάλωσης έχει εξελιχθεί σε μία από τις προτεραιότητες της πολιτικής που εφαρμόζει το Πεκίνο, ενώ η αγορά καταναλωτικών προϊόντων διατήρησε τη θετική αναπτυξιακή δυναμική της, στην αρχή της χρονιάς.

Τα στοιχεία του ίδιου υπουργείου δείχνουν ότι τα μεικτά έσοδα των μεγάλων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, αλλά και των επιχειρήσεων τροφοδοσίας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,8% στη διάρκεια των φετινών εορτασμών για το Φεστιβάλ της Άνοιξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

electric cars-ilektrika-autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Δυναμική είσοδος των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με ανθρώπους του κλάδου πάνω από 10 κινεζικές εταιρείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν πωλήσεις στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, με την τεχνογνωσία των Κινέζων να έχει ενισχυθεί σημαντικά.
ΔΙΕΘΝΗ

Πολύ δύσκολη η απεξάρτηση της Δύσης από τις κινεζικές μπαταρίες

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επενδύσουν πάνω από 160 δισ. δολάρια για να πετύχουν μια αυτάρκη αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 100 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα έως το 2025 στην Κίνα

Μεταξύ των σχεδόν 100 μοντέλων, τα οποία περιλαμβάνουν νέα και υπάρχοντα μοντέλα, η SAIC σχεδιάζει να έχει πάνω από 20 plug-in υβριδικά μοντέλα και 10 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, δήλωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας.