ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Άγνωστα παραμένουν μέχρι και τώρα τα κίνητρα του δράστη ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε ένα πάρκο του προαστίου Βιλζουίφ, κοντά στο Παρίσι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δύο προτού να πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Η επίθεση, τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, σημειώθηκε γύρω στις 14.00 τοπική ώρα, στο πάρκο Οτ-Μπριγιέρ, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Ένας άνδρας σκοτώθηκε, άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά και ένας τρίτος ελαφρά, σύμφωνα με την εισαγγελία του Κρετέιγ και μια άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος του Βιλζουίφ, Φρανκ Λε Μποελέκ, είπε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας 56χρονος κάτοικος της κοινότητας. «Έκανε περίπατο με τη σύζυγό του όταν τον πλησίασε ο δράστης. Εκείνος προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του και δέχτηκε τη μαχαιριά», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια άλλη πηγή είπε ότι έχουν τραυματιστεί ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον σκότωσαν στη γειτονική συνοικία Αΐ λε Ροζ. Μια φωτογραφία που τραβήχθηκε αμέσως μετά την επίθεσης και στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον εικονίζει ξαπλωμένο ανάσκελα σε μια διασταύρωση, ντυμένο με ένα μαύρο ένδυμα που μοιάζει με τζελάμπα.

«Διέφυγε προς το εμπορικό κέντρο του Αΐ λε Ροζ, όπου προφανώς σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ο δήμαρχος της κοινότητας αυτής, Βενσάν Ζανμπρέν. «Ευτυχώς, η αστυνομία τέθηκε γρήγορα σε συναγερμό, έφτασε αμέσως και τον εξουδετέρωσε», πρόσθεσε.

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ και ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Απαράδεκτες» οι αμερικανικές δασμολογικές αυξήσεις στην ΕΕ

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δασμολογικές αυξήσεις των ΗΠΑ σε βάρος ευρωπαϊκών κρατών και τόνισε πως η Γαλλία θα υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή κυριαρχία, στηρίζοντας ταυτόχρονα την Ουκρανία και τις διεθνείς συμμαχίες.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ιρακινό Κουρδιστάν απαιτούν άμεση αποκλιμάκωση στη Συρία

Ο Μακρόν και ο Μπαρζανί ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Συρία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου για την ένταξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο συριακό κράτος.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ιρακινό Κουρδιστάν απαιτούν άμεση αποκλιμάκωση στη Συρία

Ο Μακρόν και ο Μπαρζανί ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Συρία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου για την ένταξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο συριακό κράτος.