ΓΔ: 2494.75 0.29% Τζίρος: 173.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:37
ΠΟΥ κτίριο
ΟΗΕ: Η Κίνα θα προσφέρει 500 εκατ. στον ΠΟΥ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια

Ανάγκη για περισσότερη χρηματοδότηση της υγείας στην Ουκρανία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε σήμερα έκκληση για περισσότερα κεφάλαια για να στηριχθεί ο τομέας υγείας της Ουκρανίας, που έχει πληγεί σημαντικά από τη ρωσική εισβολή.

Ο Χάνς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, δήλωσε ότι η χώρα τώρα χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να προσφερθούν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και αποκατάστασης, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβαση της κοινότητας σε υγειονομικές υπηρεσίες.

«Στόχος μας είναι να φθάσουμε σε 13,6 εκατ. ανθρώπους με αυτή τη στήριξη φέτος», δήλωσε σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων από την ουκρανική πόλη Ζίτομιρ. «Γι’ αυτό έχουμε αυξήσει την έκκλησή μας για το 2023 στα 240 εκατ. δολάρια --160 εκατ. δολάρια για την Ουκρανία και 80 εκατ. δολάρια για τις χώρες που δέχονται πρόσφυγες».

Ο Κλούγκε δήλωσε ότι σχεδόν 10 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία ίσως αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Ο ίδιος χαρακτήρισε το σύστημα υγείας της χώρας «αξιοσημείωτα ανθεκτικό» παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει 780 επιθέσεις σε υποδομές του. Αλλά η Ουκρανία χρειάζεται επίσης βοηθήματα κίνησης όπως αναπηρικά αμαξίδια για όσους έχουν τραυματιστεί σοβαρά στη σύγκρουση.

Έρευνα του ΠΟΥ έδειξε ότι το 10% των Ουκρανών δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα λόγω, μεταξύ άλλων, των ζημιών που έχουν υποστεί τα φαρμακεία και της μη διαθεσιμότητας σκευασμάτων, δήλωσε ο Κλούγκε. Το ένα τρίτο των ανθρώπων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι πλέον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επεκτείνει τη σύγκρουση με μια μεγάλη επίθεση καθώς πλησιάζει στις 24 Φεβρουαρίου η επέτειος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάδα του ΠΟΥ δέχτηκε επίθεση στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει ο Οργανισμός

Ομάδα του ΠΟΥ κατάφερε να παραδώσει ιατρική βοήθεια στη Μπιλοζέρκα παρά επίθεση, ενώ φορτηγά του WFP υπέστησαν ζημιές. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε ανθρωπιστικές αποστολές.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Νέος καύσωνας ίσως φέρει ξανά φονικές εβδομάδες στην Ευρώπη

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για νέο ισχυρό κύμα καύσωνα στην Ευρώπη, με θερμοκρασίες έως 43°C σε Πορτογαλία και νότια Ισπανία. Έκτακτη επικοινωνία έγινε για τη λήψη μέτρων και ανταλλαγή εμπειριών από το πρόσφατο κύμα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για συνεχιζόμενη εξάπλωση του Έμπολα

Το ξέσπασμα του Έμπολα στο Κονγκό συνεχίζει να εξαπλώνεται λόγω μετακινήσεων του πληθυσμού. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα και 506 θάνατοι, με τον ΠΟΥ να δηλώνει πως δεν υπάρχει ακόμη σταθεροποίηση.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.