Φώτο: Shutterstock

Το λιβυκό κοινοβούλιο απέρριψε την συμφωνία με την Τουρκία

Το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την ανάληψη δράσης για να αποτραπεί η ανάμειξη της Τουρκίας στην Λιβύη.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης δεν επικύρωσε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και ψήφισε ομοφώνως για την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία.
    
Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την ανάληψη δράσης από την διεθνή και την αραβική κοινότητα για να αποτραπεί η ανάμειξη της Τουρκίας στην Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρμεντ καταδίκασε την ενέργεια Τουρκίας και Λιβύης να υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, χαρακτηρίζοντας τη πράξη αυτή προκλητική και μη χρήσιμη.

«Η ανακοίνωση ενός υπογεγραμμένου μνημονίου κατανόησης για την οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν είναι χρήσιμη και είναι προκλητική», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης, προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρμεντ την ενέργεια Τουρκίας και Λιβύης να υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, χαρακτηρίζοντας τη πράξη αυτή προκλητική και μη χρήσιμη.
ΔΙΕΘΝΗ

Επικυρώθηκε το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης στην τουρκική Βουλή

Η τουρκική βουλή επικύρωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.