ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Απεργία 5 εβδομάδων των εργαζομένων στις εκδόσεις διαβατηρίων

Το συνδικάτο εργαζομένων ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μαζί τους, όπως το έχει ήδη πράξει με άλλες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων, κυρίως τους νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων στη Βρετανία ξεκίνησαν σήμερα απεργία πέντε εβδομάδων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των δημόσιων υπαλλήλων, ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Περισσότερα από 1.000 μέλη του συνδικάτου PCS αναμένεται να απέχουν από σήμερα από την εργασία τους, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μαζί τους, όπως το έχει ήδη πράξει με άλλες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων, κυρίως τους νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς.

Εξάλλου το συνδικάτο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έχει καλέσει σε μαζική απεργία στις 28 Απριλίου. «Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση δεν οργάνωσε σοβαρές συνομιλίες μαζί μας, παρά τις δύο μαζικές κινητοποιήσεις και άλλες στοχευμένες ενέργειες τους τελευταίους έξι μήνες», εξήγησε ο γενικός γραμματέας του PCS Μαρκ Σερβότκα.

Το συνδικάτο ζητεί κυρίως μισθολογικές αυξήσεις πάνω από το 2% που έχει ήδη λάβει, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία ξεπερνά το 10% εδώ και πολλούς μήνες. Η Βρετανία, που είναι αντιμέτωπη με πρωτοφανές κόστος ζωής εδώ και χρόνια, συγκλονίζεται τους τελευταίους μήνες από ένα πρωτοφανές κύμα απεργιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέες απεργίες στα νοσοκομεία και τους σιδηροδρόμους

Η χώρα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση κόστους διαβίωσης, πλήττεται εδώ και μήνες από απεργιακές κινητοποιήσεις στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, των ταχυδρομείων κλπ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τετραήμερη απεργία ξεκινούν στην Βρετανία οι ειδικευόμενοι γιατροί

Δεκάδες χιλιάδες ειδικευόμενοι γιατροί σχεδιάζουν να απεργήσουν ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες με τον πληθωρισμό, κάτι που σημαίνει ακύρωση πολλών εργασιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).