ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη και Βρετανού πρωθυπουργού για Brexit, ΑΟΖ και Κυπριακό

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν απόψε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης σε απόφαση για ομαλή αποχώρηση, ενώ συζητήθηκαν και διμερή θέματα.

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε εξάλλου λεπτομερώς τον Τζόνσον σχετικά με τις τουρκικές απειλές για την Αμμόχωστο, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. καθώς και την εμπλοκή που προκαλεί η τουρκική πλευρά στη προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην προσπάθεια αναζήτησης συνολικής λύσης του Κυπριακού με διαπραγματεύσεις, στη βάση αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε ο Προδρόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντηση Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Κύπρος: Πυλώνες σταθερότητας, είπε ο Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε στη Λευκωσία πως Ελλάδα και Κύπρος είναι βασικοί πυλώνες αξιοπιστίας και σταθερότητας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Αννίτα Δημητρίου τόνισε τη σημασία ενισχυμένων ευρωπαϊκών συνεργειών.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η Κύπρος πρέπει να είναι δυτική, ευρωπαϊκή και πρωταγωνίστρια

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στη Δύση και την Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς την στο επίκεντρο ευρωπαϊκών εξελίξεων και εκφράζοντας υπερηφάνεια για τη στήριξή του.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Louis Hotels: Νέες επενδύσεις για αναβάθμιση ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Louis Hotels επενδύει 60+ εκατ. ευρώ για αναβαθμίσεις και νέα ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο (2024-2026). Εξετάζονται νέες εξαγορές, ενώ το 2025 ήταν χρονιά ρεκόρ. Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2024 λόγω γεωπολιτικής αβεβαιότητας
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Leonardo Hotels Mediterranean: Εξαγορά και νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εξαγόρασε το Great Athens Hotel και ίδρυσε το Leonardo Hotel Athens City Center, ενισχύοντας δυναμικά την παρουσία της στην Αθήνα με δύο ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα και συνολικά έξι στην Ελλάδα.
Ποντιακός χορός στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Τιμούμε τις θυσίες και αγωνιζόμαστε για ελευθερία

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι ο Ελληνισμός τιμά τις θυσίες του και συνεχίζει τον αγώνα του για ελευθερία, κατά τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Παραλίμνι.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αναπληρωτής Υπ. Εμπορίου θέλει επιστροφή στην ΕΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ όσο ζει, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε το Brexit στην οικονομία και τη βαθιά απογοήτευσή του με το αποτέλεσμα.