ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη και Βρετανού πρωθυπουργού για Brexit, ΑΟΖ και Κυπριακό

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν απόψε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης σε απόφαση για ομαλή αποχώρηση, ενώ συζητήθηκαν και διμερή θέματα.

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε εξάλλου λεπτομερώς τον Τζόνσον σχετικά με τις τουρκικές απειλές για την Αμμόχωστο, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. καθώς και την εμπλοκή που προκαλεί η τουρκική πλευρά στη προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην προσπάθεια αναζήτησης συνολικής λύσης του Κυπριακού με διαπραγματεύσεις, στη βάση αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε ο Προδρόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η διαχείριση περιουσίας στην αιχμή της επέκτασης της Eurobank προς ανατολάς

Η Eurobank επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε Ινδία, Μέση Ανατολή και Ισραήλ. Στρατηγικός ο ρόλος της Κύπρου με αιχμή τη διαχείριση περιουσίας. Τι είπε ο επικεφαλής του ομίλου Φ. Καραβίας για νέες εξαγορές.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Κύπρος είναι όμηρος ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Κύπρος είναι «όμηρος ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού» στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέφερε εκ νέου τη στήριξή του στη λύση δύο κρατών, σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.