ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
Φώτο: Shutterstock

«Έπρεπε να ενεργήσει νωρίτερα η Fed» σύμφωνα με τον Τραμπ

Μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου της Fed, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζες να μειώσει τα επιτόκια ήταν καλή αλλά έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χθεσινή απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια ήταν "καλή", αλλά η ομοσπονδιακή τράπεζα έπρεπε να είχε ενεργήσει νωρίτερα.

«Νομίζω ότι είναι καλή. Πιστεύω πως ειλικρινά έπρεπε να είχαν ενεργήσει ταχύτερα», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Καλιφόρνια.

Νωρίτερα χθες, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι μειώνει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας (-0,25%), ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος ζητούσε δραστική μείωση των επιτοκίων, αντέδρασε με σφοδρότητα ενάντια στον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας λέγοντας με ανάρτηση στο Twitter: «Ο Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ και η ομοσπονδιακή τράπεζα απέτυχαν για άλλη μια φορά», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter. «Καθόλου κότσια, καμία λογική, κανένα όραμα! Φριχτός επικοινωνιακός τύπος!», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Fed μείωσε τα επιτόκια αλλά δεν έπεισε Wall Street και Τραμπ

Στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέσα σε διάστημα δύο μηνών προχώρησε η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed), με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 1,75-2%, μετά τη μείωσή του κατά ένα τέταρτο της μονάδας (0,25%). Η κίνηση αυτή πάντως δεν έπεισε ούτε τη Wall Street, ούτε τον Ντόναλντ Τραμπ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καμία ανησυχία για ύφεση της οικονομίας

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι δεν βλέπει απειλή ύφεσης, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για το εμπόριο, προσθέτοντας ότι αναμένει μια θετική χρονιά για την αμερικανική οικονομία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτο ιατρικό τσεκάπ σε 13 μήνες θα κάνει ο Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάλλεται σήμερα σε τακτικό ιατρικό έλεγχο στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Είναι ο τρίτος έλεγχος σε 13 μήνες, ενώ οι εξετάσεις περιλαμβάνουν και οδοντιατρικά tests.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύνδεση Συμφωνιών Αβραάμ με πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Τραμπ ζήτησε να γίνει υποχρεωτική η ένταξη χωρών όπως το Κατάρ, το Πακιστάν και η Τουρκία στις Συμφωνίες του Αβραάμ, ώστε να προχωρήσει συμφωνία με το Ιράν, ενώ τόνισε ότι συνομίλησε με πολλούς ηγέτες για εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ.