ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αμαζόνιος ποταμός τοπίο
Φωτο: Shutterstock

Δημιουργείται ταμείο 200 εκατ. δολαρίων για την προστασία του Αμαζονίου

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι πόροι του ταμείου θα χρησιμοποιηθούν ώστε η Βραζιλία να επιτύχει μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο και να προχωρήσει στην «πράσινη μετάβαση».

Το Protecting Our Planet (POP) Challenge ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για να επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των αυτόχθονων περιοχών της Βραζιλίας.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη Βραζιλία να επιτύχει μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο και να επιταχύνει τη μετάβαση της χώρας της Νότιας Αμερικής σε μια βιώσιμη και πράσινη οικονομία.

Ο νέος συνασπισμός συνεργάζεται στενά με τα υπουργεία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας και Ιθαγενών Λαών του Αμαζονίου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Re:wild conservation του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio) και το Bezos Earth Fund του Τζεφ Μπέζος .

«Εμπνεόμαστε από τους φιλόδοξους στόχους της Βραζιλίας για την προστασία του Αμαζονίου, ενός από τα πιο σημαντικά μέρη για την άγρια ζωή στον πλανήτη, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες μέσω του Protecting Our Planet Challenge», δήλωσε ο ΝτιΚάπριο.

Η δέσμευση αποσκοπεί στη διασφάλιση μηδενικής αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο, τη διαφύλαξη 145 εκατομμυρίων στρεμμάτων ακαθόριστων δημόσιων εκτάσεων του Αμαζονίου, την ενίσχυση της διαχείρισης των υφιστάμενων προστατευόμενων περιοχών και των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών, καθώς και την καταπολέμηση τόσο της αποψίλωσης των δασών σε προστατευόμενες περιοχές των ιθαγενών όσο και της κοπής δασών για τη δημιουργία βοσκοτόπων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπομπή διοξειδίου άνθρακα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα μονάδα HIRECORD δεσμεύει το 90% του CO2 από βιομηχανίες

Στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εγκαταστάθηκε η καινοτόμος μονάδα HIRECORD της CaO Hellas που δεσμεύει 10 τόνους CO2 τη μέρα, με 90% απόδοση. Το έργο υλοποιήθηκε με τη συμβολή του ΕΚΕΤΑ, ΑΠΘ και διεθνών φορέων.
Βροχή σε τζάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ρεκόρ βροχοπτώσεων για τον Φεβρουάριο τα τελευταία 47 χρόνια

Ο φετινός Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στην Πορτογαλία εδώ και 47 χρόνια, με βροχές τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την IPMA. Πάνω από τις μισές περιοχές ξεπέρασαν ήδη τον ετήσιο μέσο όρο βροχόπτωσης.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ αγωγός αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Μεγαλόπολη ολοκληρώνεται η επέκταση φυσικού αερίου μέσω ΕΣΠΑ

Στο ΕΣΠΑ "Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027" εντάχθηκε η Β’ φάση αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, με χρηματοδότηση 5,07 εκατ. ευρώ και στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια πολέμου με 311 εκατ. τόνους εκπομπών CO2

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε 311 εκατ. τόνους CO2 από το 2022. Το 37% προέρχεται από στρατιωτικές επιχειρήσεις και σχεδόν το 25% από πυρκαγιές. Το Κίεβο ζητά αποζημιώσεις.