ΓΔ: 1483.53 -0.86% Τζίρος: 78.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:36:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση στο σύνορο με την Λευκορωσία

Τα σύνορα της Πολωνίας είναι ασφαλή, παρακολουθούμε την κατάσταση στο ανατολικό σύνορο σε συνεχή βάση και είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια καθώς εξελίσσεται η κατάσταση, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας παρακολουθεί την κατάσταση στο σύνορο με την Λευκορωσία και είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια, ανακοίνωσε σήμερα μετά την ανακοίνωση της Λευκορωσίας ότι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Βάγκνερ θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο σύνορο.

«Τα σύνορα της Πολωνίας είναι ασφαλή, παρακολουθούμε την κατάσταση στο ανατολικό μας σύνορο σε συνεχή βάση και είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια καθώς εξελίσσεται η κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη με email από το υπουργείο Άμυνας.

Οι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Βάγκνερ θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση των λευκορωσικών ειδικών δυνάμεων στην διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στο σύνορο με την χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, την Πολωνία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε χθες σε ένα βίντεο να υποδέχεται τους μαχητές του στην Λευκορωσία και να τους λέει ότι για την ώρα δεν θα συμμετάσχουν άλλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά να τους διατάσσει να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους για την Αφρική.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν την κοινή εκπαίδευση με τους μαχητές της Wagner PMC ( PMC δηλαδή Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρεία)», ανέφερε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στην διάρκεια της εβδομάδας μονάδες ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων μαζί με εκπροσώπους της Εταιρείας θα ασκηθούν στην μάχη στο σκοπευτήριο του Μπρεστ», προστίθεται.

Η Πολωνία ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στο σύνορό της με την Λευκορωσία ώστε να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους αριθμούς των μεταναστών που διασχίζουν την περιοχή αλλά και τις πιθανές απειλές μετά την μετεγκατάσταση των μαχητών της Βάγκνερ στην Λευκορωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία και Ρωσία ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στα σύνορα

Κινήσεις τακτικής από τη Μόσχα καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στα σύνορα τους. Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ διπλασίασε τα χερσαία σύνορα της Ρωσίας με τη Συμμαχία.