ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμύρες στο Πακιστάν
Εναέρια εικόνα από πλημμυρισμένη αγροτική περιοχή στο Πακιστάν, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Καταστροφικές πλημμύρες σε περιοχές της ρωσικής Άπω Ανατολής

Στη ρωσική Άπω Ανατολή, σήμερα το πρωί 32 οικισμοί ήταν αποκλεισμένοι ενώ 543 κατοικίες καθώς και μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου είχαν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής Πριμόριε

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν σήμερα τμήματα της ρωσικής Άπω Ανατολής ενώ δόθηκε εντολή σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωριά, ύστερα από τον τυφώνα Χανούν που σφυροκόπησε την Ιαπωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Αφού έπληξε τη νότια Ιαπωνία, ο Χανούν υποβαθμίστηκε σε τροπική ύφεση καθώς πέρασε χθες στη Βόρεια Κορέα.

Στη ρωσική Άπω Ανατολή, σήμερα το πρωί 32 οικισμοί ήταν αποκλεισμένοι ενώ 543 κατοικίες καθώς και μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου είχαν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής Πριμόριε. Στις πόλεις Ουσουρίσκ και Σπασκ-Ντάλνι στο Πριμόριε --περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής της οποίας διοικητικό κέντρο είναι το Βλαδιβοστόκ-- δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει γρήγορα στις παρόχθιες περιοχές της πόλης (Σπασκ-Ντάλνι)», ανέφεραν οι αρχές του Πριμόριε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Τα ποτάμια Σπασόβκα και Κουλεσόβκα διαρρέουν την πόλη Σπασκ-Ντάλνι, όπου κατοικούν πάνω από 44.000 άνθρωποι. Εντολές για την απομάκρυνση των κατοίκων εκδόθηκαν επίσης για τμήματα του Ουσουρίσκ, μια πόλη με πάνω από 150.000 κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Βλαδιβοστόκ, όπου έσπασε φράγμα το οποίο είχε κατασκευαστεί για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, σύμφωνα με αξιωματούχους. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε εννέα δήμους στο Πριμόριε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kairos
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι θερμοκρασίες στη Σιβηρία έπεσαν στους -50 βαθμούς Κελσίου

Στη Δημοκρατία των Σαχά, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας και περιλαμβάνει το Γιακούτσκ, μία από τις πιο κρύες πόλεις στον κόσμο, οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου.
Germania, Germany, Plimmires, Kairos
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πλημμύρες μετά από καταιγίδες στη ρωσική Άπω Ανατολή

Σύμφωνα με απολογισμό του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (EMERCOM), 4.368 σπίτια, 7 πολυκατοικίες και 5.654 οικόπεδα πλημμύρισαν, ενώ 28 οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένοι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Δύση να αποδεχτεί την πραγματικότητα στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί τη στρατηγική πρωτοβουλία στην Ουκρανία και η Δύση πρέπει να αποδεχτεί τα νέα δεδομένα. Επίσης ανέφερε πως οι ΗΠΑ πλέον στηρίζουν την ανάγκη για νέες εκλογές μετά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξοργισμένος για την ουκρανική επίθεση στην κατοικία Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε έντονα την υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση στην οικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι είναι πολύ θυμωμένος και τονίζοντας πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες ενέργειες.