ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
Φώτο: Shutterstock

Η Μόσχα θεωρεί ότι τα αποθέματα των Ουκρανών σχεδόν εξαντλήθηκαν

«Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.

«Οι πόροι του ουκρανικού στρατού έχουν σχεδόν εξαντληθεί» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, καθώς το Κίεβο διεξάγει μια επίπονη αντεπίθεση για να ανακαταλάβει ουκρανικά εδάφη που κατέχουν ρωσικές δυνάμεις. «Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι «η στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία» - όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία - που βαίνει πλέον στον 18ο μήνα, αποδείχθηκε μια «σοβαρή δοκιμασία» για τον ρωσικό στρατό, ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να αυξήσει «σημαντικά» την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων της. Συμπλήρωσε ότι τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο δεν έχουν «κάτι μοναδικό» και ότι αυτά δεν είναι άτρωτα απέναντι στα ρωσικά όπλα στο πεδίο της μάχης.

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για τα αδύναμα σημεία του δυτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενώπιον διεθνών στρατιωτικών αξιωματούχων, που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη. Ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες που, όπως είπε, πολεμούν στο πεδίο της μάχης ενάντια στον «νεοναζισμό», ακολουθώντας τη ρητορική του Κρεμλίνου που ισχυρίζεται ότι η εισβολή στην Ουκρανία στοχεύει στην ανατροπή ενός νεοναζιστικού καθεστώτος. Στην 11η Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας της Μόσχας, που διοργανώνεται από τον ρωσικό στρατό και πραγματοποιείται κοντά στην πρωτεύουσα, επίσημοι καλεσμένοι είναι πάνω από 800 επισκέπτες από 76 χώρες, αλλά όχι της Δύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.