ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
μαχητικό αεροσκάφος F-16
Το F-16 πετά στον γαλανό ουρανό, εντυπωσιάζοντας με τον σχεδιασμό και την ισχύ του.

Aρχίσαμε να εκπαιδευόμαστε στα F-16 λέει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Πάντως ο Ολέξι Ρέζνικοφ, δήλωσε ότι η εκπαίδευση θα κρατήσει ίσως και πάνω από εξάμηνο. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε την αποστολή F-16 στην Ουκρανία και αυτά θα μεταφερθούν, αμέσως μόλις οι πιλότοι της είναι έτοιμοι να τα χειριστούν.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στον χειρισμό αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F16 έχει ξεκινήσει, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες και πιθανόν περισσότερο, δήλωσε χθες ο υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ δύο ημέρες αφότου ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τα F-16 θα μεταφερθούν στην Ουκρανία μόλις εκπαιδευτούν οι πιλότοι της.

Ο Ρέζνικοφ είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι έξι μήνες εκπαίδευσης θεωρούνται το ελάχιστο για τους πιλότους, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εκπαίδευση μηχανικών αεροσκαφών. Η Ουκρανία θέλει τα εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη κατασκευής των ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας, οι δυνάμεις της οποίας εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

«Επομένως, για να έχετε λογικές προσδοκίες, ορίστε τουλάχιστον έξι μήνες στο μυαλό σας, αλλά μην απογοητευτείτε αν είναι περισσότερο», είπε στην παρουσιάστρια του Kanal 24, Αντριάνα Κούτσερ, η οποία ανάρτησε τη συνέντευξη στο κανάλι της στο YouTube. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε την αποστολή F-16 στην Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία για την άμυνά της απέναντι στην Ρωσία αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση πιλότων.

Ο Ρέζνικοφ είπε ότι δεν θα δώσει λεπτομέρειες για το πού και πότε πραγματοποιείται η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και εκμάθηση τεχνικής ορολογίας, καθώς το συνηθισμένο βασικό επίπεδο αγγλικών είναι ανεπαρκές, σημείωσε ο ίδιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μαχητικό αεροσκάφος F-16
ΔΙΕΘΝΗ

Μαχητικά F-16 θα παραδώσουν στους Ουκρανούς Ολλανδία και Δανία

Οι δύο χώρες θα παραδώσουν έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία όταν θα έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις για την μεταφορά τους, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Wildberries έπληξαν τις επιχειρήσεις

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ζημιές σε επιχειρήσεις μετά από ουκρανικές επιθέσεις με drones σε αποθήκες της Wildberries, προκαλώντας διακοπές λειτουργίας και πυρκαγιές. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι επλήγησαν τόσο η εταιρεία όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 37% αύξηση στους αμάχους θύματα Ρωσίας-Ουκρανίας το α΄ εξάμηνο

Αύξηση 37% σημείωσαν οι απώλειες αμάχων στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας το πρώτο εξάμηνο του έτους, με 1.396 νεκρούς και 7.978 τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Βουκουρέστι: Πλήγμα σε πλοίο προς Ουκρανία ανοιχτά της Ρουμανίας

Πλοίο με σημαία Λιβερίας που ταξίδευε από Αίγυπτο προς Ουκρανία επλήγη στα ανοιχτά της Ρουμανίας, σε επίθεση που ενδέχεται να συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου προέδρου Νικουσόρ Νταν.