ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
electric-ilektrika-autokinita
Φώτο: Shutterstock

Η ηλεκτροκίνηση ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Κίνας

Οι επικεφαλής των BMW και Mercedes-Benz στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου, τονίζουν πως οι δυο χώρες πρέπει να δημιουργήσουν μια βαθύτερη σχέση και να αρθούν οι περιορισμοί στο εμπόριο.

Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση είναι μια ευκαιρία να επεκτείνουν την συνεργασία τους η Γερμανία με την Κίνα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Όλιβερ Ζίπσε, ενώ και ο ομόλογός του στη Mercedes-Benz, Όλα Καλένιους, δήλωσε ότι η επιλογή να επιβληθούν δασμοί και εμπορικοί φραγμοί στην Κίνα δεν είναι ο κατάλληλος δρόμος που θα οδηγήσει προς τα εμπρός την εξέλιξή της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει το Automotive News Europe.

«Θα πρέπει να υποστηρίξουμε το ελεύθερο εμπόριο», τόνισε, ενώ απηχούσε επίσης και όσα είπε ο Ζίπσε σχετικά με την επιθυμία της BMW να δει τη Γερμανία και την Κίνα να δημιουργούν μια βαθύτερη σχέση.

Και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οχημάτων Νέας Ενέργειας της Κίνας που διεξάγεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου(5-10 Σεπτεμβρίου). Η εμπορική έκθεση ηλεκτρικής κινητικότητας της Κίνας πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με την έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο. Ήταν η πρώτη φορά που το WNEVC έλαβε χώρα εκτός Κίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Όλιβερ Μπλούμε, δήλωσε ότι ο γερμανικός κολοσσός θέλει να είναι στην πρώτη τριάδα της Κίνας για τον συνολικό όγκο των πωλήσεων. Θέλει επίσης η VW να παραμείνει η διεθνής μάρκα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο. Το Automotive News Europe, αναφέρει ότι η VW φέτος είναι πιθανό να χάσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις στην Κίνα από την BYD.

«Η Κίνα για εμάς είναι ένα γυμναστήριο», είπε ο Μπλούμε στο συνέδριο. «Πρέπει να γυμναζόμαστε σκληρότερα και πιο γρήγορα για να συμβαδίσουμε με τη δυναμική της αγοράς. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε δυνατοί».

Η Zipse της BMW αξιοποίησε την παρουσία του στο συνέδριο για να καλέσει την Κίνα να επεκτείνει το δίκτυο παροχής υδρογόνου στα αυτοκίνητα στις αστικές περιοχές και να αποσαφηνίσει τα δημόσια πρότυπα φόρτισης για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους οδηγούς. «Τα ίδια κίνητρα πολιτικής για την ηλεκτροκίνηση χρειάζονται και για το υδρογόνο για να αξιοποιηθεί αυτή η σημαντική ανακάλυψη», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η κινεζική βιομηχανία αυτοκινήτων BYD φέρνει την παραγωγή στην Ευρώπη

Στην Ουγγαρία σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο αυτοκινήτων η κινεζική εταιρεία, που θέλει να ξεπεράσει την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε ποιες χώρες στοχεύει η BYD.
citroen_eC3
ΔΙΕΘΝΗ

ë-C3: Το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από εταιρεία της Ευρώπης

Στην τιμή των 23.300 ευρώ θα διατεθεί το μοντέλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που αποτελεί την πρώτη απάντηση στην «εισβολή» φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά.
ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο smartphone που έχει σχεδιαστεί για χρήση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε το Nio Phone το οποίο θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ειδοποιήσει το αυτοκίνητό του να οδηγηθεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα Κίνας με Ευρωπαϊκή Ένωση με φόντο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Πεκίνο καταγγέλλει την έρευνα της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα ως «ξεκάθαρη πράξη προστατευτισμού». Η έρευνα που θα καθορίσει αν απαιτούνται τιμωρητικοί δασμοί για να προστατευθούν οι παραγωγοί της ΕΕ.