ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Περισσότερες γυναίκες στην διοίκηση των εταιρειών ζητάει η Goldman Sachs

Τουλάχιστον δύο γυναίκες στο διοικητικό συμβούλιο θέλει η Goldman Sachs για να δεχθεί να προωθήσει την εισαγωγή μιας εταιρείας σε χρηματιστήριο.

Δεν αναλαμβάνει πια η Goldman Sachs τις διαδικασίες εισαγωγής κάποιας εταιρείας στη Wall Street αν αυτή δεν έχει «ποικιλία» στα μέλη που απαρτίζουν το ΔΣ της. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον ανακοινώνοντας την αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας. 

Σε συνέντευξη στο CNBC, ο Σόλομον δήλωσε ότι η νέα πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην αύξηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια. Ο στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπάρξει αύξηση σε τουλάχιστον δύο γυναίκες σε κάθε ΔΣ έως το 2021. 

Όπως δήλωσε ο Σόλομον στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, «εξετάζοντας τις IPOs τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την απόδοση των δημόσιων εγγραφών, όταν υπήρχε έστω μια γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα των εγγραφών είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με εισαγωγές στη Wall Street εταιρειών με ανδροκρατούμενα διοικητικά συμβούλια». Και συνέχισε ανακοινώνοντας ότι «ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να αναλάβουμε καμία IPO αν δεν υπάρχει στο ΔΣ της εταιρείας αυτής διαφοροποίηση στα μέλη της, με έμφαση στην ύπαρξη γυναικών ανάμεσα στα ανώτατα στελέχη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Post, η Goldman Sachs θα επεκτείνει την πολιτική αυτή σε όλες τις εταιρείες στις οποίες έχει πλειοψηφικό μερίδιο συμμετοχής. Στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη, η νέα πολιτική θα επικεντρωθεί σε «παραδοσιακά υποεκπροσωπούμενες ομάδες με διάφορα κριτήρια, όπως το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου», σύμφωνα με πηγή κοντά στην τράπεζα.

Ενώ η Goldman είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός φορέας που προχωράει σε μία τέτοια τολμηρή κίνηση για την ισότητα εκπροσώπησης σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, δεν είναι η πρώτη εταιρεία που παίρνει τέτοια πρωτοβουλία. Το 2017, ο επενδυτικός γίγαντας State Street της Βοστώνης ξεκίνησε την εκστρατεία του για τη «πίεση των δημόσιων εταιρειών για να εντάξουν περισσότερες γυναίκες στα ΔΣ τους». Η κίνηση της Goldman Sachs, ωστόσο, ενδεχομένως να επιφέρει πιο γρήγορα και πιο δυνατά αποτελέσματα καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους αναδόχους των IPO παγκοσμίως. 

Έχει ενδιαφέρον στο πλαίσιο αυτό να υπενθυμίσουμε την περίπτωση της WeWork, μια πολυαναμενόμενη IPO την οποία είχε αναλάβει η Goldman Sachs αποτιμώντας τη στα 47 δισ. δολάρια. Η εκτιμώμενη αξία της εταιρείας μειώθηκε στα 8 δισ. δολάρια και η Goldman Sachs εγκατέλειψε το πρότζεκτ. Το ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή είναι ότι το ΔΣ της WeWork ήταν 100% ανδροκρατούμενο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

deals, symfwnies, ependyseis
ΑΓΟΡΕΣ

Εκτοξεύεται η αξία των επιχειρηματικών deal, ανήλθε σε 4,3 τρισ. δολάρια

Διπλασιάστηκαν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στο 9μηνο, καθώς οι εταιρείες διαθέτουν τεράστια αποθέματα ρευστότητας και πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. Κερδισμένες οι τράπεζες της Wall Street, με έσοδα άνω των 100 δισ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Πληρώνει πολύ ακριβά η οικονομία τη χαμηλή συμμετοχή γυναικών

Οι απώλειες σε μια οικονομία από τη χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στην εργασία κυμαίνονται από 10% του ΑΕΠ στις προηγμένες οικονομίες έως περισσότερο από 30% στη Νότια Ασία, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.