ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ροχανί: Δεν θα επιτρέψουμε στον Τραμπ να βλάψει την εθνική ενότητα

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ του καθεστώτος και του λαού (...) Μη γυρίσετε την πλάτη σας στις εκλογές (της 21ης Φεβρουαρίου). Ας έχουμε μεγάλη συμμετοχή», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Οι Ιρανοί δεν θα πρέπει να επιτρέψουν η προσέγγιση της «μέγιστης πίεσης» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βλάψει την εθνική ενότητα ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπό του.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ να νικήσει και να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ του καθεστώτος και του λαού (...) Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι (...) Μη γυρίσετε την πλάτη σας στις εκλογές (της 21ης Φεβρουαρίου). Ας έχουμε μεγάλη συμμετοχή», τόνισε ο Ροχανί.

Ωστόσο το Συμβούλιο των Φρουρών, που ελέγχει όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές, έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει από τις εκλογές περίπου 9.000 από τους 14.000 που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Επίσης οι μετριοπαθείς έχουν ανακοινώσει ότι στις περισσότερες πόλεις δεν διαθέτουν υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Να τερματιστούν άμεσα οι εκτελέσεις στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τις εκτελέσεις διαδηλωτών στο Ιράν, κάνοντας λόγο για «ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων» και ζητώντας να σταματήσουν άμεσα. Τόνισε τη δεινή κατάσταση του στρατού και την αύξηση εκτελέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι εκτελέσεις στο Ιράν πρέπει να τερματιστούν τώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν να σταματήσει αμέσως τις εκτελέσεις διαδηλωτών, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων». Υποστήριξε επίσης ότι το ιρανικό καθεστώς δεν πληρώνει τον στρατό του.
Αεροπλανοφόρο Νίμιτς
ΔΙΕΘΝΗ

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη την επόμενη εβδομάδα

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln θα καταπλεύσει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 200 μέρες στη θάλασσα στη Μέση Ανατολή, προσφέροντας ξεκούραση στο πλήρωμά του, σύμφωνα με ταϊλανδό αξιωματούχο.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επανατοποθέτηση διπλωματών σε πρεσβείες στη Μέση Ανατολή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει να επαναφέρει διπλωμάτες στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή που είχαν εκκενωθεί λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τα συμφέροντά μας απέναντι στις ΗΠΑ

Η Κίνα τόνισε πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μετά την ανακοίνωση νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, που επηρεάζουν και τους εμπορικούς του εταίρους, κυρίως σε χρυσό, τεχνολογία και ναυτιλία.