ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurozone, Evrozoni, Germany, Germania, Euro
Φωτο: Shutterstock

«Καμπανάκι» στη Γερμανία από την κακή οικονομική κατάσταση των μαθητών

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Ρόμπερτ Μπος το 37% των μαθητών πηγαίνει στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει πρωινό, ενώ τα παιδιά ανησυχούν φέτος περισσότερο για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Περισσότερο αισθητή απ' ό,τι κατά το παρελθόν είναι στα γερμανικά σχολεία η δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών των μαθητών, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος «Ρόμπερτ Μπος». Το Ίδρυμα καλεί τους εκπαιδευτικούς «να προσεγγίζουν με ευαισθησία» τους φτωχότερους μαθητές τους.

Στην έρευνα αναδεικνύεται ότι το 33% των εκπαιδευτικών δηλώνει ότι τα παιδιά ανησυχούν φέτος περισσότερο απ' ό,τι πέρυσι για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές μάλιστα, το ποσοστό των δασκάλων που το διαπιστώνουν αυξάνεται σε 48%.

Το 37% των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην έρευνα επισημαίνει ακόμη ότι λείπουν συχνά σχολικά είδη ή ακόμη και φαγητό, ενώ οι μαθητές έρχονται πολλές φορές στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει πρωινό. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 30%.

Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Ρόμπερτ Μπος» Ντάγκμαρ Βολφ προειδοποιεί για τις συνέπειες της φτώχειας στα παιδιά: «Τα φτωχά παιδιά γίνονται συχνά και φτωχοί ενήλικες. Η έλλειψη χρημάτων στο σπίτι τα εμποδίζει να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή και αυτό έχει αντίκτυπο και στην ψυχοκοινωνική υγεία τους», εξηγεί και καλεί τους εκπαιδευτικούς να γίνουν πιο ευαίσθητοι στο θέμα και να έχουν υπ' όψιν τους πάντα ότι υπάρχουν οικογένειες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους. «Η φτώχεια δεν είναι πάντα ορατή στα παιδιά, γι' αυτό οι δάσκαλοι θα πρέπει να γνωρίζουν την κατάσταση και να προστατεύουν τα παιδιά και από το κοινωνικό στίγμα. Πρέπει να γνωρίζουν πού υπάρχουν δυσκολίες και να τις προσεγγίζουν με ευαισθησία», προσθέτει η κυρία Βολφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Olaf Scholz, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο Σολτς μετά τη δολοφονία Γερμανού στο Παρίσι

Το απόγευμα του Σαββάτου, ένας 26χρονος Γάλλος, ιρανικής καταγωγής, μαχαίρωσε έναν 23χρονο τουρίστα, γερμανικής και φιλιππινέζικης υπηκοότητας, πριν τραυματίσει ελαφρά με σφυρί δύο άνδρες.
ispania-xionia-kakokairia
ΔΙΕΘΝΗ

Προβλήματα στη Γερμανία από τα χιόνια - Άνοιξε το αεροδρόμιο του Μονάχου

«Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα» παρότι «αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες χιονοπτώσεις στη Γερμανία - Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου

Σφοδρή χιονόπτωση, έχει από χθες το βράδυ προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες στα νότια της χώρας. Κακοκαιρία πλήττει επίσης τη βόρεια και την ανατολική Γερμανία, όπου το χιόνι των προηγούμενων ημερών έχει πλέον μετατραπεί σε πάγο.
Rheinmetall-Germany
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2024 αναμένεται στην Ουκρανία η κατασκευή τεθωρακισμένων της Rheinmetall

Ο διευθύνων σύμβουλος της εκτίμησε πως στις αρχές του έτους, θα υπογραφεί η σύμβαση με το Κίεβο για την κατασκευή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Fuchs και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Lynx.