ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Livanos
Shutterstock

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες στη θάλασσα

Την Πέμπτη οι λιβανέζικες Ένοπλες Δυνάμεις υποστήριξαν ότι εμπόδισαν 1.000 παράνομες διελεύσεις από τα σύνορα με τη Συρία αυτήν την εβδομάδα.

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών. Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το οποίο βυθιζόταν στα ανοιχτά της Τσέκα», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις. Όλοι τους ήταν Σύροι.

Οι μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τον Λίβανο συνήθως κατευθύνονται προς την Κύπρο, καθώς απέχει 175 χιλιόμετρα από τα λιβανέζικα παράλια. Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Λιβανέζο διακινητή και 42 Σύρους. Ο διακινητής οδηγούσε ένα φορτηγάκι «γεμάτο με ανθρώπους» και ομολόγησε ότι σκόπευε να τους μεταφέρει στην Κύπρο με ένα πλοιάριο. Οι Σύροι είπαν ότι πλήρωσαν 5.000-7.000 δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Κύπρου.

Την Πέμπτη ο στρατός του Λιβάνου υποστήριξε ότι εμπόδισε 1.000 παράνομες διελεύσεις από τα σύνορα με τη Συρία αυτήν την εβδομάδα. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR), ο Λίβανος είναι η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες, σε σύγκριση με τον πληθυσμό του καθώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ζουν εκεί περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι. Η λιβανέζικη οικονομία κατέρρευσε στα τέλη του 2019, ένα γεγονός που ώθησε στην έξοδο πολλούς μετανάστες, Σύρους και Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αλλά και Λιβανέζους που αποτολμούν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα νομοθεσία της ΕΕ για την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη κατά της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης που σημείωσε ότι είναι ευτύχημα που η ελληνική έκκληση να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της διακίνησης, την επαύριον της τραγωδίας της Πύλου, εισακούστηκε.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών

Η δημόσια παρότρυνση για είσοδο στην ΕΕ χωρίς άδεια θα γίνει επίσης ποινικό αδίκημα. Αυτό καλύπτει τη διακίνηση μεταναστών που διαφημίζεται μέσω ψηφιακών εργαλείων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ελλάδα η υψηλότερη έκτακτη χρηματοδότηση της ΕΕ για μεταναστευτικό

Από το συνολικό αυτό ποσό, η Ελλάδα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ, για δυο προτάσεις που υπέβαλε και εγκρίθηκαν, ενώ πήρε το μεγαλύτερο ύψος χρηματοδότησης από κάθε άλλο κράτος-μέλος.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των Καναρίων Νήσων

Η ισπανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι βρήκε επίσης δύο πτώματα μεταξύ εκείνων που διασώθηκαν από τέσσερα σκάφη στα ύδατα ανοικτά του Ελ Ιέρο, του μικρότερου και δυτικότερου από τα Κανάρια Νησιά.