ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
Φωτο:Alexandros Michailidis / SOOC

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί ευκαιρία για μελλοντική ευημερία

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία «υποστηρίχτηκε από τεράστιες επενδύσεις - NextGenerationEU και REPowerEU - για να επιταχυνθεί η μετάβαση στην καθαρή οικονομία του αύριο».

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία γεννήθηκε από την ανάγκη προστασίας των πολιτών και του πλανήτη, αλλά σχεδιάστηκε επίσης ως μια ευκαιρία για την οικοδόμηση της μελλοντική ευημερίας τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στην Τσεχία.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τηρείται αυτή η «υπόσχεση» καθώς «πέρυσι, για παράδειγμα, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά περίπου 2,5%, ενώ η οικονομία αυξήθηκε κατά 3,5%. Μειώσαμε επιτυχώς τις εκπομπές μας ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε την οικονομία μας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία «υποστηρίχτηκε από τεράστιες επενδύσεις - NextGenerationEU και REPowerEU - για να επιταχυνθεί η μετάβαση στην καθαρή οικονομία του αύριο».

«Έχουμε δει τη μεταμορφωτική δύναμη αυτών των επενδύσεων στον ενεργειακό μας τομέα. Όταν ο Πούτιν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο για να μας εκβιάσει, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ήταν η απάντηση της Ευρώπης», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ επισήμανε ότι «σήμερα η Ευρώπη, για πρώτη φορά στην ιστορία, παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από άνεμο και ήλιο παρά από αέριο».

Τέλος, ανέφερε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι καλές μόνο για τον πλανήτη, αλλά δίνουν τη δυνατότητα τόσο για δημιουργία καλών θέσεων εργασίας όσο και βοηθούν στην ενεργειακή ανεξαρτησία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει και να κινηθεί γρήγορα

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε την Ευρώπη να ενισχύσει την ευθύνη της στην άμυνα, τονίζοντας ότι μια ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει ισχυρότερη διατλαντική συμμαχία και κάνοντας αναφορά στη ρήτρα αμοιβαίας άμυνας της ΕΕ.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα και ενιαία αγορά

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε ταχύτερες ευρωπαϊκές αποφάσεις για ανταγωνιστικότητα, εμβάθυνση της Ενιαίας Αγοράς και μείωση κόστους ζωής, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανεξαρτησία και την παραγωγή της.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να άρει τα εσωτερικά εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα και να ολοκληρώσει την ενιαία αγορά, για να γίνει παγκόσμιος γίγαντας, ζητώντας ταχύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια και απλούστερους κανόνες.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ευρωπαϊκή προτίμηση» στους στρατηγικούς τομείς

Η φον ντερ Λάιεν ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής, ιδίως στην άμυνα, ζητώντας οι εταιρείες που χρηματοδοτούνται δημόσια να προμηθεύονται ευρωπαϊκό εξοπλισμό, ενισχύοντας την ανεξαρτησία της ΕΕ και στηρίζοντας Ουκρανία.