ΕΚΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινή δράση για να αποφύγει η Ευρώπη νέα κρίση χρέους ζητεί ο Στουρνάρας

Υπέρ της έκδοσης corona bonds και κατά της γερμανικής πρότασης για δάνεια υπό όρους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τάσσεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ που σημειώνει οτι αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη λύση για την σταθεροποίηση της Ευρώπης σε σχέση με την επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Ενρία: Στηρίζουμε τις τράπεζες για να συνεχίσουν να δανείζουν

Τα μέτρα χαλάρωσης των εποπτικών και λογιστικών κανόνων για τις τράπεζες εξηγεί ο επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού, Α. Ενρία. Γιατί επιβλήθηκε στις τράπεζες απαγόρευση διανομής μερισμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ντράγκι: «Έχουμε πόλεμο, να τι πρέπει να γίνει»

Τα κράτη πρέπει να αποδεχθούν μεγάλη αύξηση του χρέους για να απορροφήσουν τις απώλειες που προκαλεί η πανδημία. Χρειάζονται μαζικές ρυθμίσεις των δανείων, υπογραμμίζει ο Ντράγκι σε άρθρο του στους FT.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» από την ΕΚΤ στις τράπεζες για νέα δάνεια έως 1,8 τρισ. ευρώ

Τη δυνατότητα να καλύψουν έκτακτες ζημιές ή να χορηγήσουν νέα δάνεια έως 1,8 τρισ. ευρώ δίνει στις τράπεζες η ΕΚΤ με τη χαλάρωση των εποπτικών κανόνων. Πιο ελαστικοί οι κανόνες για «κόκκινα» δάνεια και προβλέψεις.