ΕΚΤ

Euros, Money, xrhmata,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιστορικό χαμηλό το 2020 ο αριθμός πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ

Περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων αφορούσαν τις ονομαστικές αξίες των 20 και των 50 ευρώ. 460.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 2020.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Πιο αυστηροί οι κανόνες για τα δάνεια στην ευρωζώνη

Οι τράπεζες αναφέρθηκαν στην επιδείνωση των γενικών οικονομικών προοπτικών, τον αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο των δανειοληπτών και μία μικρότερη ανοχή στον κίνδυνο ως λόγους για πιο αυστηρή πολιτική δανειοδοτήσεων.
Enria, SSM, trapezes
ΔΙΕΘΝΗ

Ενρία: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Ο Ενρία πρότεινε μία διαδικασία με την οποία το Ενιαίο Εποπτικό Συμβούλιο (SRB) της ΕΕ θα δίνει το σήμα για εκκαθάριση, την οποία όμως θα πρέπει να εγκρίνουν οι εθνικές αρχές εκκαθάρισης (NRA).
emporio, metasximatismos, digital
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδίζουν έδαφος οι ψηφιακές πληρωμές, αλλά τα μετρητά δεν θα χαθούν

Σχεδόν το 50% των Ευρωπαίων στρέφεται στις ψηφιακές πληρωμές, αλλά η ΕΚΤ τονίζει πως τα μετρητά θα παραμείνουν βασικό μέσο πληρωμής επειδή θεωρείται ότι προστατεύουν την ιδιωτικότητα.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Αναγκαία η διατήρηση επεκτακτικής δημοσιονομικής πολιτικής

Ο συνδυασμός μέτρων στήριξης από τις κυβερνήσεις και των προγραμμάτων της ΕΚΤ μπορούν να «θωρακίσουν» την οικονομία έναντι της κρίσης που προκαλεί η πανδημία, υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Στο μυαλό του Αν. Καλλιτσάντση και το άγχος της κυβέρνησης με τον πτωχευτικό

Οι ελιγμοί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάκτωρ, τα «καμπανάκια» Κοστέλο για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου και πώς η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει το 72% των ελληνικών ομολόγων.