ΕΚΤ

bonds
ΑΓΟΡΕΣ

Ολοταχώς για πτώση κάτω από 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Οι δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ υπενθύμισαν στους επενδυτές την προοπτικής αγοράς ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ ενδεχομένως νωρίτερα από το αναμενόμενο και έφεραν νέα «πονταρίσματα» στους κρατικούς τίτλους.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελάχιστα πιο κερδοφόρες οι γερμανικές τράπεζες σε σχέση με τις ελληνικές

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, οι γερμανικές τράπεζες είναι λιγότερο κερδοφόρες από τις αμερικανικές αλλά και χωρών της ευρωζώνης, ενώ ξεπερνούν τις ελληνικές τράπεζες για μόλις 12 εκατ. ευρώ.
De Quintos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα ΕΚΤ στην Αθήνα για τα NPL: Διερευνήστε όλες τις πιθανές λύσεις

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλες τις πιθανές θεσμικές λύσεις για την ενίσχυση της εργαλειοθήκης αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων.
bonds_corp
EXPRESS ANALYSIS

Ολοταχώς η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα, «ξεκλειδώνουν» τεράστια κεφάλαια

Ρεαλιστικός ο στόχος της επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στο α' εξάμηνο του 2021, μετά την ευχάριστη έκπληξη από την Fitch. Τα ευρύτερα οφέλη και η άμεση επίδραση στη δημοπρασία 15ετών ομολόγων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμος ο Μάρτιος για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τους Θεσμούς

Η αποστολή των επικεφαλής των θεσμών είχε παραγωγικές συζητήσεις για την πρόοδο που έχει γίνει, τις βασικές προκλήσεις τις οποίες συνεχίζει να αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και τις προτεραιότητες πολιτικής.