ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤ

Θετικό το κλίμα στα ομόλογα παρά την πίεση για πάγωμα των επιτοκίων της ΕΚΤ

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Joachim Nagel, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ πρέπει να αντισταθεί σε κάθε πειρασμό να μειώσει τα επιτόκια νωρίς, καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι της καταπολέμησης της πρόσφατης έκρηξης του πληθωρισμού μπορεί να είναι ακόμη μπροστά.
De Quintos
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΚΤ προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέας κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

Όσον αφορά τα επιτόκια ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υποστήριξε σήμερα πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει υψηλά τα επιτόκιά της «για αρκετό καιρό» ώστε «να συνεισφέρει σημαντικά» στην επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2%.
ΔΙΕΘΝΗ

Oι μεγάλες κεντρικές τράπεζες διατηρούν αμετάβλητα τα επιτόκια

Μετά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στις 26 Οκτωβρίου ύστερα από δέκα συνεχόμενες αυξήσεις, αντίστοιχες ήταν οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ).
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Εντυπωσιακή πρόοδος της Ελλάδας, δύο φορές πλησίασε το Grexit

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζονται και άλλες, τονίζει η πρόεδρος της ΕΚΤ. Το 2015 ήταν πιο επικίνδυνη στιγμή για Grexit. Την πρόοδο των τραπεζών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Unicredit για Alpha.
Interest Rates, Rates, Epitokia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EKT: Σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024

Οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να βάλει «προσωρινό φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται ορατή στον ορίζοντα η αποκλιμάκωση τους.
digital_euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό ευρώ: Ποιο προνόμιο περνά από τα κράτη στους... κοινούς θνητούς

Για πρώτη φορά στην ιστορία κάθε ιδιώτης θα μπορεί να κρατά χρήματα στην κεντρική τράπεζα, δικαίωμα που έχουν μόνο τα κράτη και οι τράπεζες. Πώς θα αλλάξουν οι συναλλαγές μας: Οι 25 απαντήσεις από την ΕΚΤ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανθεκτικές οι ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά ανησυχία για τον πληθωρισμό

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, οι οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις. Στο επίκεντρο παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Να στηριχθεί η μετάβαση προς την «πράσινη» οικονομία

Ο διοικητής της ΤτΕ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει δωρεά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ecogenia, που υλοποιεί κλιματικές δράσεις μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για νέους.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι «ανεύθυνοι» του ΟΣΕ, η μαγεμένη Λαγκάρντ και η ανάκριση Χαρδούβελη στη Moody's

Η τέχνη της μετάθεσης ευθυνών για την τραγική κατάσταση στα τρένα, ο ενθουσιασμός της προέδρου της ΕΚΤ με την Ελλάδα και το ευχαριστώ στον Γ. Στουρνάρα, η ανάκριση Χαρδούβελη στη Moody's, το ρεύμα από ΑΠΕ και τα τα Lili Drogerie.
Lagard_Athens
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκώμια της Λαγκάρντ στην Ελλάδα: Τι είπε για ανάπτυξη και ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα είναι πλέον ισότιμα με τα άλλα ομόλογα της ευρωζώνης. Εξαιρετική η ικανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, έχει ήδη ξεπεράσει το επίπεδο που βρισκόταν πριν την πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης προς την ΕΚΤ: Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις επενδύσεις

Μια πολιτική που θα στηρίξει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις είναι αναγκαία για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο δείπνο με τους κεντρικούς τραπεζίτες. Τι είπε για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Giannis Stournaras, Christine Lagarde, EKT, ECB, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΤτΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Οι Διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.