ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤ

Τρ. Πειραιώς: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα υποστηρίξει την ανάπτυξη το 2022

Η ανάπτυξη το 2022 σύμφωνα με την Ε.Ε. προβλέπεται να υποστηριχθεί από την ώθηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τις θετικές προοπτικές για τον τουρισμό, τονίζεται σε ανάλυση της Τράπεζας.
Moody's-economy
ΑΓΟΡΕΣ

Moody's: Κερδίζουν οι τράπεζες του Νότου από τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Οι τράπεζες της νότιας Ευρώπης θα έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την αύξηση επιτοκίων και τον νέο μηχανισμό στήριξης. Έχουν περισσότερα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, στηρίζονται στις καταθέσεις και κρατούν ομόλογα των χωρών του Νότου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΚΤ προχωράει σε αύξηση των επιτοκίων για να μειώσει τον πληθωρισμό

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συνολικά 75 κεντρικές τράπεζες - περίπου οι τρεις στις τέσσερις από αυτές που παρακολουθεί το Ταμείο - έχουν προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τους από τον Ιούλιο του 2021 κατά μέσο όρο 3,8 φορές.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Ευρωσύστημα
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» αποδόσεων στα ομόλογα μετά την ισχυρή στήριξη από την ΕΚΤ

Απότομη υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς κάτω από το 3,30%, ενώ χθες είχε ξεφύγει πάνω και από 3,60%. Μικρότερη η θετική επίδραση στα ιταλικά ομόλογα λόγω πολιτικού ρίσκου. Πώς θα λειτουργήσει ο νέος μηχανισμός της ΕΚΤ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

«Ασπίδα» από την ΕΚΤ στην Ελλάδα: Τα οφέλη για Χρηματιστήριο - τράπεζες

Απομακρύνεται το ρίσκο κερδοσκοπικής επίθεσης στα ελληνικά ομόλογα που περιόριζε τη διάθεση για τοποθετήσεις στο Χρηματιστήριο. Διπλά ωφελημένες οι τράπεζες από υψηλότερα επιτόκια και χαρτοφυλάκια ομολόγων. Τι εκτιμούν ο οίκος Moody's και η HSBC.
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρ. Λαγκάρντ: Πώς θα στηρίξει η ΕΚΤ τις υπερχρεωμένες οικονομίες

Ποια είναι τα τέσσερα κριτήρια για να ενεργοποιείται το νέο εργαλείο αποτροπής αυξημένου κόστους δανεισμού. Χωρίς προκαθορισμένα όρια οι αγορές τίτλων. Οι αποφάσεις θα βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ και ισχυρό εργαλείο στήριξης

Κατά μισή μονάδα αυξάνονται τα τρία βασικά επιτόκια, προαναγγελία και για νέες αυξήσεις στο άμεσο μέλλον. Χωρίς προκαθορισμένα όρια η στήριξη των υπερχρεωμένων οικονομιών με νέο εργαλείο. Και το όνομα αυτού: TPI.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει σήμερα τα επιτόκιά της μετά από 11 χρόνια

Η Κεντρική Τράπεζα έστελνε το μήνυμα για μία αύξηση 25 μ.β., την οποία θα ακολουθούσε μία μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο, αλλά πηγές ανέφεραν ότι θα είναι στο τραπέζι και μία αύξηση 50 μ.β.
Moody's-economy
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Moody's: Θα δώσει ισχυρή ώθηση η ΕΚΤ στις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης

Αυξημένα έσοδα από τόκους θα έχουν οι τράπεζες του Νότου, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές, μετά την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Οφέλη και από το εργαλείο στήριξης για τα ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών.