ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Εθνική Τράπεζα

Εθνική: Τρία προγράμματα χρηματοδότησης ενεργοποιούνται μέσω του InvestEU

Μέσω των προγραμμάτων, η τράπεζα παρέχει χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, ύψους έως και 15 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση επιλέξιμων επιχειρηματικών ή επενδυτικών σχεδίων.

Επιχειρησιακή Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα για την ενεργοποίηση τριών εγγυοδοτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου InvestEU, με πόρους του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Τα προγράμματα, για τη χρηματοδοτική στήριξη των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και Μικρών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (Small Mid-Caps), αφορούν στα παρακάτω διακριτά υποπρογράμματα:

  • RRF GR SME Competitiveness Product,
  • RRF GR Sustainability Product και 
  • RRF GR Innovation and Digitalisation Product  

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των χρηματοδοτήσεων είναι να υποστηριχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας  των επιχειρήσεων, η αύξηση της απασχόλησης καθώς και η στήριξη των επενδύσεων βιώσιμης ενέργειας και πράσινης οικονομίας. Επίσης, οι χρηματοδοτήσεις στηρίζουν τις καινοτόμες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις καθώς και την υλοποίηση επενδύσεων που αφορούν τη χρηματοδότηση δαπανών έρευνας και καινοτομίας, την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. 

Μέσω των προγραμμάτων, η Εθνική Τράπεζα παρέχει χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, ύψους έως και 15 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση επιλέξιμων επιχειρηματικών ή επενδυτικών σχεδίων. 

Ειδικότερα, λόγω της εγγύησης του Ταμείου InvestEU, παρέχεται μειωμένο επιτόκιο σε σχέση με το ετήσιο επιτόκιο που θα λάμβαναν οι επιχειρήσεις σε περίπτωση χρηματοδότησής τους χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. 

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, διέθεσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα Εγγυοδοσίας Microfinance για τη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων ενώ προγραμματίζεται η διάθεση καταναλωτικών δανείων προς ιδιώτες - φυσικά πρόσωπα με την εγγύηση InvestEU. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προσφέρει στην πελατεία της ανταγωνιστικά προϊόντα με πολύ χαμηλό επιτόκιο για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, την αγορά οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων ή την  κάλυψη σπουδαστικών αναγκών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία συνεργασίας Εθνικής Τράπεζα με ACCA και Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πρόκειται για ένα νέο Πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης διάρκειας 6 μηνών που απευθύνεται σε φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
businessdaily-Karamouzis-Ethniki-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμούζης: Πώς αλλάζει ο χάρτης των υποδομών την επόμενη δεκαετία

Ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας επισήμανε ότι οι επενδύσεις σε υποδομές είναι ζωτικής σημασίας για την ώθηση της μελλοντικής ανάπτυξης.
businessdaily-Chardouvelis-Gikas-ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαρδούβελης: Πώς θα καλύψει η ΕΕ το οικονομικό χάσμα με τις ΗΠΑ

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η Ευρώπη υπερέχει των ΗΠΑ σε θέματα κοινωνικού κράτους, όπως αυτό φαίνεται στις κοινωνικές δαπάνες, την κατανομή εισοδήματος και το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της.
businessdaily-Panagiotou-Ethniki-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παναγιώτου (ΕΤΕ): Καθοριστικός ο ρόλος των τραπεζών στην ενεργειακή μετάβαση

Όπως τόνισε ο Ερν. Παναγιώτου, η βιωσιμότητα αποτελεί μία παγκόσμια προσπάθεια και επομένως ένα θέμα που απαιτεί συνεργασίες για να αντιμετωπιστεί. Αυτό οι τράπεζες το αναγνωρίζουν και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.