ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τρ. Πειραιώς

Η τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις επιχειρήσεις μέσω του InvestEU

«Η Τράπεζα Πειραιώς, έχει θέσει ως στρατηγικό της στόχο την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας» ανέφερε ο Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) συμφωνία για τη συμμετοχή της στα εγγυοδοτικά εργαλεία του Ταμείου InvestEU, με τη χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με τη συμμετοχή του κ. Ορέστη Καβαλάκη, Γενικού Γραμματέα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του κ. Γεωργίου Πάσσαρη, Διευθυντή-Εκπροσώπου του ΕΤαΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο, με την παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων του ελληνικού τραπεζικού και δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής, ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

«Η Τράπεζα Πειραιώς, έχει θέσει ως στρατηγικό της στόχο την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που παρέχει αυτή τη στιγμή την πλέον ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση για την Ευρώπη. Μέσω των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, εκτιμούμε ότι θα διευκολύνουμε περισσότερες από 13.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και θα συμβάλουμε στην ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία».

Μέσω της νέας αυτής συμφωνίας, η Τράπεζα Πειραιώς θα παρέχει νέες χρηματοδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ύψος των απαιτούμενων εξασφαλίσεων και διευρύνοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στην χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η έμφαση των νέων προϊόντων που δημιουργούνται με τη μόχλευση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου δίνεται στην ενίσχυση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας παράλληλα επενδύσεις που αφορούν την πράσινη μετάβαση μέσω παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αλλά και επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτηριακών και μηχανολογικών υποδομών.

Επιπρόσθετα, οι νέες χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται και σε επενδύσεις που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών καινοτομιών, οι οποίες θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητά τους.

Η προσθήκη των προϊόντων αυτών συμβαδίζει πλήρως με τις προτεραιότητες και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς, και ενισχύει σημαντικά τις υφιστάμενες χρηματοδοτικές λύσεις και εργαλεία που είναι διαθέσιμα από την Τράπεζα, δημιουργώντας πρόσθετες δυνατότητες για εύρεση επιχειρηματικής χρηματοδότησης για τη στήριξη αναγκών, τόσο κεφαλαίου κίνησης όσο και επενδυτικών σχεδίων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χρηματοδοτικά προϊόντα που διαθέτει η Τράπεζα Πειραιώς μέσω του Ταμείου InvestEU στην ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για δόση 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η τράπεζα έχει ολοκληρώσει τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 83 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,78 δισ., αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους 1,2 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους 1,02 δισ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου

Η χρηματοδότηση του έργου της ΕΚΤΕΡ περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων από την τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 17 εκατ. της εταιρείας Natech στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου, συνολικού ποσού 17 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων 10,6 εκατ., από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και 6,4 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς