ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για δόση 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η τράπεζα έχει ολοκληρώσει τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 83 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,78 δισ., αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους 1,2 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους 1,02 δισ.

Aίτημα λήψης της επόμενης δόσης κεφαλαίων, ύψους 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), κατέθεσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς ύστερα από την επιτυχή απορρόφηση των κεφαλαίων που της έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί. Με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει τη διαχείριση πόρων Ταμείου Ανάκαμψης συνολικού ύψους 1,6 δισ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έως σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ολοκληρώσει τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 83 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,78 δισ., αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους 1,2 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους 1,02 δισ.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω συμβάσεων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκταμιεύσει ποσά περ. 400 εκατ. από δάνεια ΤΑΑ και 300 εκατ. από κεφάλαιά της, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη δυναμική της συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. 

Η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί το δανειακό πρόγραμμα του ΤΑΑ, στηρίζοντας έργα και επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην Πράσινη Μετάβαση και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, στην ανάπτυξη επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξωστρεφή χαρακτήρα, σε πλήρη εναρμόνιση με τους βασικούς πυλώνες του ΤΑΑ, πάντα με γνώμονα την πραγματική και διατηρήσιμη ανάπτυξη των κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα το πρόγραμμα αξιοποιήθηκε με έμφαση στην στήριξη έργων με χαρακτήρα Πράσινης Μετάβασης – συμπεριλαμβάνοντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνολικής ισχύος της τάξης των 1,2 GW – αλλά και Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Εξωστρέφειας. Οι επενδύσεις υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με έμφαση στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων (άνω του 60% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων).

Για την υποστήριξη των δράσεων του Ταμείου, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία για την άμεση αξιολόγηση και υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, πρωταγωνιστώντας στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΑ, πόρων που συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου

Η χρηματοδότηση του έργου της ΕΚΤΕΡ περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων από την τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 17 εκατ. της εταιρείας Natech στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου, συνολικού ποσού 17 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων 10,6 εκατ., από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και 6,4 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς