ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην παραμυθένια πόλη Κολμάρ της Γαλλίας

Μια πόλη βγαλμένη από παραμύθια βγήκε πρώτη στον φετινό διαγωνισμό «European Best Destinations», στον οποίο η Αθήνα αναδειχτεί δεύτερος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός.

Μια πόλη γεμάτη πολύχρωμα σπιτάκια, που αποκαλείται «Μικρή Βενετία» και αποτελεί την πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας και  περιβάλλεται από αμπελώνες και ειδυλλιακά χωριά. Είναι γνωστή μεταξύ άλλων καθώς κάθε Αύγουστο φιλοξενεί το ετήσιο Φεστιβάλ Κρασιού της Αλσατίας που έχει συμπληρώσεις περισσότερα από 60 χρόνια, συγκεντρώνοντας τα τελευταία χρόνια περισσότερους από 300 000 επισκέπτες σε ετήσια βάση στη διάρκεια των δύο εβδομάδων που διαρκούν οι εκδηλώσεις.

Βρίσκεται δυτικά της οροσειράς των Βοσγίων ανάμεσα σε Στρασβούργο και Μυλούζ με πληθυσμό που φθάνει τους 70.000 κατοίκους που κατοικούν σε ξύλινα αιωνόβια σπίτια ανάμεσα σε όμορφα κανάλια και πεζόδρομους. Αποτελεί ένα εντυπωσιακό μίγμα γαλλικής κουλτούρας και βαυαρικής αρχιτεκτονικής, φημίζεται για τα μουσεία της και τα αρχιτεκτονικά της μνημεία.

Η ιστορία της Κολμάρ ξεκινά τον 9ο αιώνα μ.Χ ως κέντρο αμπελοκαλλιέργειας και μετέπειτα ως τουριστικού προορισμού, ενώ σήμερα στην πόλη εδρεύουν και σημαντικές εταιρίες. Ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου, ο μεγαλύτερος στο Κολμάρ και ένας από τους μεγαλύτερους της περιφέρειας του Άνω Ρήνου, με αγάλματα γοτθικής και αναγεννησιακής εποχής και εντυπωσιακά βιτρό συνθέτουν την εικόνα. Η Μικρή Βενετία ένα τμήμα της πόλης με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες των καναλιών του Λάουχ. Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο θεωρείται  η πιο  ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς την περιοχή καθώς υπάρχει μεγάλη ανθοφορία και το τοπίο είναι ειδυλλιακό.

Ο πιο εύκολος τρόπος να προσεγγίσει κανείς την παραμυθένια αυτή πόλη είναι να πάει αεροπορικώς έως το Στρασβούργο και από εκεί σε 30 λεπτά με το τρένο μέσα από μια μαγευτική διαδρομή θα βρεθεί ανάμεσα στα πολύχρωμα μικρά σπιτάκια, έτοιμος για ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (11/11-17/11)

H χρέωση 0,4% ανά συναλλαγή που αποφάσισε ο ΟΤΕ, τα εμπορεύματα που ξαναμπαίνουν στις ράγες υπό την πίεση της Κίνας και ο «πυρετός» στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ήταν ανάμεσα στα πιο διαβασμένα θέματα.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (28/10-03/11)

Το ελάχιστο εισόδημα έως 50.000 ευρώ για φόρο στους επαγγελματίες, η εγχώρια πολυεθνική με τζίρο 270 εκατ. και χωρίς δανεισμό και το προνόμιο που δίνει το ψηφιακό ευρώ στους πολίτες ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
optiki-tilepikoinonies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (21/10-27/10)

Το νέο κουπόνι για γρηγορότερο και φθηνότερο ίντερνετ, η Παλίρροια που εξαφάνισε τους Τούρκους από την παγκόσμια αγορά του ντολμά και τα σχέδια του Ν. Λαβίδα για τον όμιλο Α.Β. ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.