ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Photo credits: Χρίστος Σιμάτος - Κύκλος Ιδεών

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (11/05-17/05)

Το τετραπλάσιο ΑΕΠ της Τουρκίας σε σύγκριση με την Ελλάδα μετά από μισό αιώνα, οι αυξανόμενοι τριγμοί στη Viva και οι προοπτικές για φθηνότερη οπτική ίνα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.

Πώς έφτασε η Τουρκία  να έχει τετραπλάσιο ΑΕΠ από την Ελλάδα ύστερα από μισό αιώνα, οι τριγμοί στη Viva που εντείνονται, ο δρόμος για πιο φθηνή οπτική ίνα, το Πάσχα με ρεκόρ για την Αttica Συμμετοχών και ο θησαυρός πρώτων υλών που κατέχει η χώρα μας ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Βusiness Daily την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά, τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD για την εβδομάδα 11/05 έως 17/05 ήταν:

1. Μισός αιώνας οικονομικής υστέρησης: Πώς έφτασε η Τουρκία σε τετραπλάσιο ΑΕΠ, 15/05/2024

Ελλάδα και Τουρκία ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία το 1975, αλλά μισό αιώνα μετά η Τουρκία έχει τετραπλάσιο ΑΕΠ. Απογοητευτική και η σύγκριση με την Ευρώπη. Η συζήτηση στον Κύκλο Ιδεών για την οικονομία. Ποιες οι ελπίδες για το μέλλον. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

karonis, viva

 

2. Εντείνονται οι τριγμοί στη Viva: Αμυντικοί ελιγμοί Καρώνη με τριπλή συγχώνευση, 13/05/2024

Κρίσιμη εβδομάδα για την εταιρεία. Σήμερα το δικαστήριο Καρώνη – JPMorgan στο Λονδίνο. Την Παρασκευή η ΓΣ για τη συγχώνευση Viva Payments, Viva Bank και Viva Wallet. Αντίθετοι οι Αμερικανοί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερη οπτική ίνα, βελτιωμένη πρόταση από τον ΟΤΕ, 14/05/2024

Μετά τις αντιδράσεις της Κομισιόν και των παρόχων, ο ΟΤΕ υπέβαλε νέο μοντέλο τιμολόγησης για την αγορά χονδρικής στην οπτική ίνα, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνουν μειώσεις και στις τιμές της λιανικής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ANEK

 

4. Πάσχα με ρεκόρ για την Attica Συμμετοχών, βάζει πλώρη για κερδοφορία, 13/05/2024

Την καλύτερη επιβατική κίνηση σε πασχαλινή περίοδο είχε ο όμιλος. Συμμετοχή 130 εργαζομένων στην εθελουσία. Στα ναυπηγεία της ONEX δέκα πλοία για συντήρηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ο ελληνικός θησαυρός πρώτων υλών, η Ευρώπη και... η γραφειοκρατία, 12/05/2024

Σπάνια ευκαιρία ανάπτυξης του μεταλλευτικού τομέα προσφέρουν οι νέες συνθήκες στην Ευρώπη. Παρέμβαση από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων με επιστολή στους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Τι λέει για τη γραφειοκρατία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Η AEGEAN ανοίγει φτερά για μακρινές γραμμές με τέσσερα Airbus A321, 17/05/2024

Ινδία, χώρες του Περσικού Κόλπου και της Κεντρικής Αφρικής βάζει στο στόχαστρο η AEGEAN. Ενισχύει τη βάση της Θεσσαλονίκης για το 2024. Αποδίδει η στρατηγική για τη μείωση της εποχικότητας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Με «μνημόνιο» το επόμενο ΕΣΠΑ και με «ξαφνικό θάνατο» των κονδυλίων, 17/05/2024

Υπό την πίεση των χωρών του Βορρά, αλλάζουν οι κανόνες για το ΕΣΠΑ και θα εφαρμόζεται ό,τι ισχύει σήμερα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Φόβοι για απώλεια πόρων για την Ελλάδα εξαιτίας της διεύρυνσης της Ε.Ε. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

optiki-tilepikoinonies

 

8. «Κολλημένο» σε ταχύτητες VDSL το ίντερνετ, στην εποχή της οπτικής ίνας, 11/05/2024

Στα 50Mbps η ταχύτητα σύνδεσης στο σταθερό δίκτυο, παρά τις επενδύσεις στην οπτική ίνα που προωθούν οι πάροχοι. Στην 102η θέση της διεθνούς κατάταξης η χώρα. Υποχώρηση και στη λίστα της κινητής τηλεφωνίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Η Ικαρία και οι άλλες Μπλε Ζώνες δείχνουν τον δρόμο για τη μακροζωία, 12/05/2024

Οι Μπλε Ζώνες είναι γεωγραφικές περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από οπουδήποτε αλλού. Ποιες είναι και τι μας έχουν διδάξει. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Evaggelos Mytilineos, Mytilineos

 

10. "Crash test" πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης από τον Ευ. Μυτιληναίο, 15/05/2024

Α. Παπανδρέου: «Ταυτίστηκε με την Ελλάδα». Κωνστ. Μητσοτάκης: «Πολύ μπροστά από την εποχή του, γι' αυτό απέτυχε». Κ. Σημίτης: «Ευτύχημα για την Ελλάδα που υπήρξε πρωθυπουργός». Επικριτικός για τις κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (08/06-14/06)

Τα ονόματα στο μπλοκ του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό, η εποχή Κ. Νεμπή στον ΟΤΕ, η πορεία της αποκατάστασης του ΟΑΚΑ και η εξαγορά της Tέρνα Ενεργειακή ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (01/06-07/06)

Η βιομηχανία από το Κιλκίς που έγινε παγκόσμια δύναμη στην κεραμουργία, τα επιτεύγματα του Γ. Προβόπουλου στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και το πέρασμα του εργοστασίου της ΘΕΣγάλα στην οικογένεια Καντώνια ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (25/05-31/05)

Οι αλλαγές στη Γραμμή 3 του μετρό, οι χιλιάδες κενές θέσεις στον τομέα της Πληροφορικής, ο δικηγόρος που έκρυψε 1,3 εκατ. ευρώ και το πλήρωσε ακριβά ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (18/05-24/05)

Τα 30 δισ. ευρώ που οι Έλληνες κρατούν στην τσέπη, η επιτυχία της συνδρομητικής τηλεόρασης χάρη στο αθλητικό περιεχόμενο και οι εταιρείες που παράγουν drones ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (04/05-10/05)

Το ρεκόρ Ευρώπης για την Ελλάδα στην αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι δράσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια και οι λόγοι που δεν δανείζουν οι τράπεζες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (20/04-26/04)

Τα σχέδια για το Καζίνο της Πάρνηθας, ο διαγωνισμός για ηλεκτρικά λεωφορεία και τρόλεϊ και το κλείσιμο του διακόπτη από τον ΑΔΜΗΕ σε παραγωγούς ΑΠΕ ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.