ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Sifnos-Island
Φωτο: Shutterstock

Η Σίφνος ανάμεσα στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτη

Στη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τα 100 γευστικότερα γλυκά παγκοσμίως, σύμφωνα με το Taste Atlas, βρέθηκε η Σίφνος και η μοναδική της γαστρονομία.

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 100 μέρη του πλανήτη με τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις κατέχει η Σίφνος στον πρόσφατο κατάλογο που ανακοίνωσε η ιστοσελίδα Taste Atlas.

«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με την Σίφνο και τις παραδόσεις της» αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός που τοποθετεί την παραδοσιακή μελόπιτα της Σίφνου στις πρώτες θέσεις της μεγάλης λίστας με πολύ υψηλή βαθμολογία 4,6/5 ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τοπικά εδέσματα από την Ευρώπη, την Αφρική την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.

«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι αναπόσπαστο συστατικό του καλέσματος μας σε διεθνή ΜΜΕ και τουριστικούς φορείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σίφνος ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, δημιουργικότητα και διαχρονικότητα. Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογο με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025. Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο "πατέρας" της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα και τοπικές κοινωνίες: Η νέα σχέση τουρισμού και ανάπτυξης

Η κρουαζιέρα ενισχύει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, ειδικά στα νησιά, προσφέροντας σταθερό εισόδημα και στηρίζοντας επενδύσεις σε υποδομές. Το Welcome Ashore προωθεί τον διάλογο για την ορθή αξιοποίηση του τουρισμού προς όφελος των κοινοτήτων.
Κοκκάρι Σάμου θέα θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος: Ανερχόμενο αστέρι στον διεθνή τουρισμό με νέες πτήσεις από Βρετανία

Η Σάμος αναδεικνύεται σε ανερχόμενο ευρωπαϊκό προορισμό, με διεθνή δημοσιεύματα να προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές και τις νέες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία που ενισχύουν τη δυναμική του νησιού.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρική Μακεδονία: Προβολή τουρισμού στο Greek Tourism Workshop της Βιέννης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop στη Βιέννη, προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και ενισχύοντας τις τουριστικές σχέσεις με την αυστριακή αγορά μέσω στοχευμένων Β2Β συναντήσεων.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΤΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό όπως φάνηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, με το 18% των ταξιδιωτών να τη χρησιμοποιούν το 2025. Η νέα ειδική γραμματεία ΑΙ στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας.
Επαγγελματίες σε εκδήλωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στο προσκήνιο τουρισμού με έμφαση σε βιωσιμότητα και επενδύσεις

Στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, εκπρόσωποι πολιτικής και οικονομίας συζήτησαν για το πώς ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αντέξει στις γεωπολιτικές προκλήσεις και να διατηρήσει τη δυναμική του ως βασικός μοχλός της οικονομίας έως το 2030.