ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ακρόπολη Αθήνας φόντο
Η Ακρόπολη της Αθήνας με την ελληνική σημαία, κάτω από καθαρό ουρανό και έντονο φως.

Η Αθήνα κατέκτησε δύο βραβεία στα World Travel Awards 2025

Ο δήμος Αθηναίων απέσπασε δύο σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία στα World Travel Awards: κορυφαίου πολιτιστικού προορισμού και καλύτερου γραφείου συνεδρίων και επισκεπτών πόλης.

Δύο σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις στον τομέα του τουρισμού απέσπασε ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με τα φετινά World Travel Awards, έναν καθιερωμένο θεσμό της τουριστικής βιομηχανίας.

Η Αθήνα αναδείχθηκε Κορυφαίος Ευρωπαϊκός Πολιτιστικός Προορισμός (Europe's Leading Cultural City Destination), επικρατώντας έναντι μεγάλων πόλεων όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Πράγα, η Ρώμη, η Βενετία, το Ντουμπρόβνικ, το Εδιμβούργο, η Λισαβόνα, το Πόρτο και η Πάλμα της Μαγιόρκα.

Παράλληλα, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων κατέκτησε τον τίτλο του Καλύτερου Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Πόλης της Ευρώπης (Europe's Leading City Tourist Board), ξεπερνώντας πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Λισαβόνα, η Ρώμη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Μπατούμι.

Οι φετινές διακρίσεις προστίθενται στα βραβεία που έχει λάβει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπως η περσινή αναγνώρισή της ως Κορυφαίου Παγκόσμιου Πολιτιστικού Προορισμού και Κορυφαίου Ευρωπαϊκού City Break Προορισμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε ότι «η διάκριση της Αθήνας ως κορυφαίου πολιτιστικού προορισμού είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Το βραβείο αυτό ανήκει στους ανθρώπους της πόλης, τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους δημιουργούς και τους εργαζόμενους, που καθημερινά κρατούν ζωντανό τον παλμό της Αθήνας». Τόνισε επίσης πως «στην πόλη μας το παρελθόν συναντά το μέλλον, ο πολιτισμός τη σύγχρονη ζωή και η παράδοση την καινοτομία. Με σχέδιο και συνέπεια, ανεβαίνουμε σταθερά στον ευρωπαϊκό χάρτη του πολιτισμού και του τουρισμού. Συνεχίζουμε για μια Αθήνα ανοιχτή, βιώσιμη, περήφανη για την ταυτότητά της και ελκυστική για όλο τον κόσμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χώρα Ίος τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ίος: Τα διεθνή ΜΜΕ προβάλουν τις διαφορετικές πλευρές του νησιού

Προβάλλεται δυναμικά στη διεθνή σκηνή ως «νησί των αντιθέσεων», με αφιερώματα σε Ελβετία και Αυστρία να αναδεικνύουν τις εξωτικές της παραλίες, τη ζωντανή διασκέδαση, την τοπική κουλτούρα και τα εντυπωσιακά αξιοθέατά της.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη συγκέντρωσε το 30% των εξωτερικών κρατήσεων το φθινόπωρο

Πάνω από το 30% των Κινέζων κρατήσεων για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου αφορούσαν ευρωπαϊκούς προορισμούς, με έμφαση σε αυθεντικές εμπειρίες και πολιτιστική ανταλλαγή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ctrip.com.