ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Φώτο: ΑΠΕ

Λογγάς, ο κρυμμένος αργιλώδης παράδεισος της Κέρκυρας

Η παραλία θεωρείται από τις πέντε πιο όμορφες παραλίες του νησιού της Κέρκυρας, ενώ είναι «πλημμυρισμένη» από άργιλο, είτε στα «σμιλευμένα» βράχια που την περιβάλλουν, είτε ακόμη στο αργιλώδης έδαφός της.

Ο Λογγάς βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κέρκυρας. Πρόκειται για μία μικρή παραλία του νησιού, «χωμένη» μέσα σε απόκρημνα βράχια, που η επιφάνειά τους αποκαλύπτει διάφορα στρώματα από αργιλώδη ιζήματα και άμμο.

Η μυθολογία θέλει να είναι η αγαπημένη παραλία των Νηρηίδων, που ζούσαν στον βυθό της θάλασσας και τη μέρα κολυμπούσαν, ανενόχλητες από τα περίεργα βλέμματα, ανέβαιναν στους βράχους, σιγοτραγουδούσαν με τα κύματα και άλειφαν την ασημένια πηλό, δηλαδή την άργιλο, σε όλο τους το σώμα προκειμένου να διατηρήσουν για πάντα την απαράμιλλη ομορφιά τους.

Από τη μυθολογία του Ησίοδου μέχρι και σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι νύμφες της θάλασσας ζουν ακόμη στο Λογγά. Η παραλία θεωρείται από τις πέντε πιο όμορφες παραλίες του νησιού της Κέρκυρας, ενώ είναι «πλημμυρισμένη» από άργιλο, είτε στα «σμιλευμένα» βράχια που την περιβάλλουν, είτε ακόμη στο αργιλώδης έδαφός της.

Ο Λογγάς βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά από την πόλη της Κέρκυρας και «αναπνέει» κάτω από το χωριό Περουλάδες, γνωστό για την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, με πέτρινα αρχοντικά και ψηλά ξύλινα πορτόνια.

Η παραλία του Λογγά θυμίζει μία στενή λωρίδα ασημόχρωμης άμμου, που εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί όταν η θάλασσα είναι «ταραγμένη» ή όταν οι Νηρηίδες θέλουν να μείνουν μόνες τους.

Για να φτάσει κάποιος στην παραλία του Λογγά θα πρέπει να κατεβεί προσεκτικά τα πέτρινα σκαλιά που έχουν σμιλευτεί μέσα στους αργιλώδεις βράχους.

Η καταγάλανη θάλασσα αποζημιώνει όλους τους θαρραλέους λουόμενους, ενώ δεν είναι λίγες οι σύγχρονες «νύμφες», που αλείφουν με πηλό αργίλου όλο τους το σώμα προκειμένου να απολαύσουν τις ιδιότητες ομορφιάς που παρέχει απλόχερα το «θαυματουργό» φυσικό ορυκτό της περιοχής.

Γι’ αυτούς που δεν θα είναι τόσο τολμηροί να φτάσουν στην παραλία, η φύση πάλι θα τους αποζημιώσει γιατί από το Λογγά, λόγω της γεωγραφική του θέσης, το ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό.

Εκατοντάδες φωτογράφοι και φωτορεπόρτερ, από όλα τα πλάτη της οικουμένης επισκέπτονται κάθε χρόνο το Λογγά για να «μαγνητίσουν» με το φακό τους τη δύση του πελώριου ήλιου που «βουτά» στη θάλασσα, σκορπίζοντας σε όλο τον ορίζοντα πορφυροκόκκινες πινελιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

23χρονη στο Μεξικό καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για φόνο τριών σέρφερ

Νεαρή καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης για το ρόλο της στη δολοφονία τριών τουριστών σε μεξικανική λουτρόπολη το 2024. Τα θύματα ήταν δύο Αυστραλοί αδελφοί και ένας Αμερικανός φίλος τους, που αγνοούνταν από τον Απρίλιο.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο πιο κοινωνικός Προϋπολογισμός, μαγείρεμα τέλος και το bye στο buy the dip

Τα κοινωνικά στηρίγματα του προϋπολογισμού, η συζήτηση για την προεδρεία του Eurogroup, αντίο (;) στο buy the dip, οι νέοι δεν μαγειρεύουν, ο τουρισμός πολυτελείας με πειρατική τηλεόραση και τι είπε ο CEO της Dimand για την ασυνεννοησία.
Επιβάτες σε αεροπλάνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες πτήσεις και αυξημένη ζήτηση από Αυστρία και Ελβετία για Ελλάδα το 2026

Αυστριακοί και Ελβετοί Tour Operators αυξάνουν πτήσεις και νέους προορισμούς προς Ελλάδα για το 2026, με ισχυρή ζήτηση και θετικές προοπτικές, όπως διαπιστώθηκε σε roadshows και ειδικές εκδηλώσεις.
Συνέδριο Ένωση Μαρινών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Παράσχης: Δυνατότητες, προκλήσεις και νέο δόγμα στον τουρισμό το 2025

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Παράσχης, στο συνέδριο REIMAGINE TOURISM 2025, τόνισε τη μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της ποιότητας και ισόρροπης κατανομής στην περιφέρεια.
Θέρετρο Sani Ikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανδρεάδης: Απαραίτητο δεκαετές σχέδιο για την οικονομία της Ελλάδας

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε τη σημασία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τον τουρισμό και χαρακτήρισε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία ως εξαγώγιμο πλεονέκτημα, αξιοποιήσιμο με εκπαίδευση και σωστές δομές.
Φούρνοι λιμάνι θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για όλους 2025: Ανακοινώθηκε ο νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε 13.983 νέους δικαιούχους για το «Τουρισμός για όλους 2025», με άυλες κάρτες χρήσης έως 31/12/2025 και δυνατότητα διαμονής χωρίς περιορισμούς σε όλη τη χώρα.