ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τιταν

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (26/6 – 02/7)

Οι διοικητικές αλλαγές στην ΤΙΤΑΝ, η συνέντευξη Κ. Χατζηδάκη στο BD και η παρέμβαση του Προέδρου της ΡΑΕ ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας την περασμένη εβδομάδα.

Η αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Τιτάν με τον Γαλλορουμάνο Marcel Cobuz να αναλαμβάνει επιεφαλής, η εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη στο BD, η πρώτη δημόσια εγγραφή εταιρίας στο ΧΑ μετά από 8 χρόνια, η συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της FEAC Engineering και η αύξηση των λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν ανάμεσα στα πιο διαβασμένα θέματα από τούς αναγνώστες του Βusiness Daily για την εβδομάδα που πέρασε.

Αναλυτικά τα 10 δημοφιλέστερα θέματα του BD την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. Τιτάν: Γιατί οι Έλληνες μέτοχοι έδωσαν τα ...κλειδιά σε ξένο CEO, 26/06/2022

Αλλαγές στο διοικητικό μοντέλο των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων επιτάσσει η διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων. Τι σημαίνει η διαδοχή του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου από τον MarcelCobuz. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Κωστής Χατζηδάκης στο BD: Διπλάσιες συντάξεις με 900 λιγότερους υπαλλήλους, 27/06/2022

Στη συνέντευξή του ο υπ. Εργασίας μιλά για το «βουνό» των εκκρεμών συντάξεων που συνάντησε, την ψηφιακή κάρτα, τους δικηγόρους των τηλεοπτικών παραθύρων και τις εκλογές. Πότε ολοκληρώνεται η απονομή ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Τερματίζει οχτώ χρόνια... ανομβρίας η εισαγωγή της Dimand στο Χρηματιστήριο, 28/06/2022

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εγγραφή μετά το 2014. Τι είπε για το Χρηματιστήριο, τα σχέδια και τη στρατηγική της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Ανδριόπουλος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Σ. Κόκκινος - FEAC Engineering: Η Ελλάδα παράγει τεχνολογία, παράγει καινοτομία, 26/06/2022

Ο διευθ. σύμβουλος της FEAC, που ειδικεύεται σε υπολογιστικές προσομοιώσεις και συνεργάζεται με κολοσσούς μιλά στο BD για την επιτυχία των ελληνικών εταιριών στην παραγωγή τεχνολογίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ιntralot: Εξασφαλισμένη η αύξηση κεφαλαίου από Σ. Κόκκαλη και Standard General, 27/06/2022

Με την αύξηση η εταιρία αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα των αρνητικών κεφαλαίων, η μετοχή θα επανέλθει σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης ενώ η κεφαλαιοποίηση θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Επίθεση κατά πάντων από τον Πρόεδρο της ΡΑΕ για την αγορά ενέργειας, 28/06/2022

Υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και ΑΔΜΗΕ βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αθ. Δαγούμα. Τι δήλωσε για για το ενδεχόμενο διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Έρχεται η ώρα του λογαριασμού της επιστρεπτέας για 700.000 επαγγελματίες, 27/06/2022

Θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό που θα περιλαμβάνει το ύψος της οφειλής από κάθε επιστρεπτέα. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά στο κράτος σε έως 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Έως την 29η Ιουλίου 2022 η 1η δόση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Αύξηση λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης με την επαναφορά του τέλους 10%, 30/06/2022

Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην επαναφορά του τέλους παρά την αντίδραση των εγχώριων τηλεπικοινωνιακών παρόχων που ζητούν να φορολογηθούν και οι πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney+. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Ανατιμήσεις υλικών και νέες συνήθειες οι μεγάλες προκλήσεις της αγορά ακινήτων, 29/06/2022

Η δυσλειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων, η ενεργειακή κρίση και οι αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία στο επιχειρείν και τις προτιμήσεις των πολιτών επανακαθορίζουν την επόμενη ημέρα της αγοράς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Imall-micro-market

 

10. i-mallMicro Market: Άνοιξε το πρώτο ρομποτικό κατάστημα μικρολιανικής, 27/06/2022

Πρόκειται για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κατάστημα λιανεμπορίου που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, μόνο με ανέπαφες συναλλαγές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tv_piracy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 01/01- 08/01)

Το ρεκόρ τζίρου της Ευρωχαρτικής , η απόφαση της Lidl να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή με κάρτες ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 18/12- 24/12)

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο, η έξοδος της εταιρείας Πλαίσιο από το χρηματιστήριο και η απάτη με την FTX στην αγορά των crypto ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.