ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Emauel Ungaro-France-moda
Shutterstock

Απεβίωσε ο σχεδιαστής μόδας Εμανουέλ Ουνγκαρό

Ο Ουνγκαρό, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον ομώνυμο οίκο μόδας το 2004, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο σχεδιαστής μόδας Εμανουέλ Ουνγκαρό, που μαθήτευσε με τον κορυφαίο Βάσκο μόδιστρο Κριστόμπαλ Μπαλενσιάγκα προτού να αναδειχθεί και ο ίδιος σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής μόδας επί τέσσερις δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.
Ο Ουνγκαρό, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον ομώνυμο οίκο μόδας το 2004, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Γεννήθηκε στη νότια Γαλλία το 1933, από Ιταλούς γονείς. Τη δεκαετία του 1950 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου εκπαιδεύτηκε από τον Μπαλενσιάγκα. Ξεκίνησε τη δική του μάρκα το 1965 και δύο χρόνια αργότερα μετέφερε τον οίκο του στην καρδιά της παριζιάνικης μόδας, στη Λεωφόρο Μοντέν. Τα γυναικεία ενδύματά του, τόσο εκείνα της υψηλής ραπτικής όσο και τα πρετ-α-πορτέ, ξεχώριζαν για τα εντυπωσιακά χρώματά τους και τις κομψές σιλουέτες τους.

Το στυλ του γοήτευσε πολλές διάσημες γυναίκες της εποχής, όπως τη στενή φίλη του, Ανούκ Εμέ. Είχε ντύσει με δημιουργίες του, μεταξύ άλλων, την Τζίνα Ρόουλαντς, την Κατρίν Ντενέβ και την Ιζαμπέλ Ατζανί.

Όπως και άλλοι σχεδιαστές, λάνσαρε επίσης αρώματα και αξεσουάρ. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε και τη μάρκα ανέλαβαν να συνεχίσουν διάφοροι άλλοι μάνατζερ και σχεδιαστές – μεταξύ αυτών, για μικρό χρονικό διάστημα το 2009 ήταν και η σταρ του Χόλιγουντ Λίντσεϊ Λόχαν.

«Μολονότι αποχώρησε από τον οίκο μόδας, ήταν πάντα παρών και μας ενέπνεε. Πρόκειται για πολύ μεγάλη απώλεια», σχολίασε μια εκπρόσωπος της εταιρείας Ungaro.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ιταλία σχεδιάζουν νέο πολυεθνικό συνασπισμό για τον Λίβανο

Η Γαλλία και η Ιταλία σχεδιάζουν τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού μετά τη λήξη της θητείας της FINUL στον Λίβανο τον Δεκέμβριο, με στόχο την ενίσχυση της κυριαρχίας και της ασφάλειας στη χώρα, ανακοίνωσαν Μακρόν και Μελόνι.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία απαγορεύει το αλκοόλ σε δημόσιους χώρους λόγω καύσωνα

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Γαλλική οικονομία νόμισμα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Δημόσιο χρέος πάνω από 3,5 τρισ. ευρώ το α' τρίμηνο 2026

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας έφτασε τα 3,54 τρισ. ευρώ (117,5% του ΑΕΠ). Οι ετήσιοι τόκοι αυξάνονται ραγδαία, αγγίζοντας τα 77 δισ. ευρώ το 2028, ενώ η χώρα δυσκολεύεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του ελλείμματος.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε ύποπτο ρωσικό τάνκερ στη Μεσόγειο

Γαλλικό πολεμικό πλοίο ανέκοψε τάνκερ ανοιχτά της Σικελίας, το οποίο θεωρείται μέλος της ρωσικής σκιώδους αρμάδας που παρακάμπτει κυρώσεις. Πρόκειται για το πέμπτο ύποπτο πλοίο που σταματά η Γαλλία από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 100 εκατ. εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες άνω των 35°C

Τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία και τρεις στη Γαλλία οφείλονται στον καύσωνα, ενώ στη Βρετανία καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης Ιουνίου. Πάνω από 380 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 30°C.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ενιαίο μέτωπο από ηγέτες ΕΕ για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

Μήνυμα ενότητας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ έστειλαν από το Βερολίνο οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Ιταλίας και Βρετανίας, δίνοντας έμφαση σε ισχυρό ευρωπαϊκό πυλώνα, στήριξη στην Ουκρανία και αύξηση των αμυντικών δαπανών.