ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Enterprise Greece: Ανακηρύχθηκε καλύτερος φορέας προσέλκυσης επενδύσεων

Τα "Go global Awards" διαθέτουν σημαντική διεθνή αναγνωρισιμότητα και λειτουργούν ως καταλύτης επενδυτικών και εμπορικών εξελίξεων μέσα από τη δυνατότητα που προσφέρουν για ενεργή δικτύωση επιχειρήσεων που επιδιώκουν τη συνεχή εξωστρέφεια.

Εξαιρετικά σημαντική διεθνής αναγνώριση για την Enterprise Greece, η οποία έλαβε το βραβείο του εθνικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων για το 2023 στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκδήλωσης "Go Global Awards 2023", για τα εξαιρετικά επιτεύγματά της στο πεδίο προσέλκυσης επενδύσεων και τη συμβολή της στη διεθνή αριστεία.

Η εκδήλωση διεξήχθη στην Πολιτεία του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2023 και διοργανώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Εμπορίου (International Trade Council)  και το Rhode Island Commerce Corporation.

Τα "Go global Awards" διαθέτουν σημαντική διεθνή αναγνωρισιμότητα και λειτουργούν ως καταλύτης επενδυτικών και εμπορικών εξελίξεων μέσα από τη δυνατότητα που προσφέρουν για ενεργή δικτύωση μεταξύ κρατικών φορέων προώθησης επενδύσεων και εμπορίου και επιχειρήσεων που επιδιώκουν τη συνεχή εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων επενδυτικών και εμπορικών ευκαιριών. Παράλληλα, προσφέρουν τη δυνατότητα στην εκάστοτε φιλοξενούσα χώρα να προβάλει το επιχειρηματικό της προφίλ και να ενισχύσει την επενδυτική και εξαγωγική της δυναμική.

Το βραβείο, που αποτελεί σημαντική διάκριση για την Enterprise Greece,  παρέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας o κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων με αρμοδιότητα στους τομείς της βιομηχανίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή βράβευσης αποτέλεσε τον επίλογο ενός τριήμερου εντατικού προγράμματος επιχειρηματικών επαφών και εξαντλητικών συζητήσεων, παρουσία άνω των 46 ομόλογων της Enterprise Greece, φορέων προώθησης επενδύσεων και εξαγωγών από όλο τον κόσμο και περίπου 500 διεθνών επιχειρήσεων από 83 χώρες, κυρίως από τους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της βιομηχανίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της εκδήλωσης, ο κ. Ηλιάδης συμμετείχε σε επιλεγμένα πάνελ συζητήσεων, στα οποία ανέδειξε την έντονη επενδυτική κινητικότητα που παρατηρείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε τομείς εντάσεως γνώσης με έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία, την έρευνα και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την επενδυτική είσοδο μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων στη χώρα, όπως Pfizer, Microsoft, Google, Amazon, Cisco, HP, οι οποίες μαζί με άλλες μικρότερου μεγέθους, αποτέλεσαν σε σημαντικό βαθμό απόρροια των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια και αφορούν στον ταχύτατο ψηφιακό μετασχηματισμό και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και του υφιστάμενου πλαισίου επενδυτικών κινήτρων, αλλά και στη διαρκή προσήλωση στη διατήρηση ενός υγιούς και σταθερού δημοσιονομικού και μακροοικονομικού περιβάλλοντος που οδήγησε πρόσφατα στην κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Επίσης, παρουσίασε τη δυναμική και τις πτυχές του ανερχόμενου εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ανέδειξε το στοιχείο του εξαιρετικά ταλαντούχου, πολύγλωσσου και υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, ανθρώπινου δυναμικού και  αναφέρθηκε στα ποιοτικά στοιχεία της ισότητας, της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της συμπερίληψης που προάγουν οι επενδύσεις, κυρίως στον τεχνολογικό τομέα, στο χώρο εργασίας, τα τελευταία χρόνια.

Κατά την τριήμερη διάρκεια των εργασιών του "Go Global Awards 2023" πραγματοποιήθηκαν 40 νέες επαφές με εκπροσώπους διεθνών επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς δραστηριότητας τους.

Με αφορμή τη βράβευση της Enterprise Greece, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Η φετινή βράβευσή μας ως εθνικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων της χρονιάς σε μία εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς, όπως τα "Go Global Awards", επιβεβαιώνει την επιτυχή στρατηγική που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα αναγνώριση των προσπαθειών μας για προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Ταυτόχρονα επισφραγίζει αφενός τη σκληρή μας δουλειά και αφετέρου τις επιλογές μας στην υλοποίηση συγκεκριμένων  δράσεων σε τομείς αιχμής για τη χώρα. Είναι ενδεικτικό, ότι μόνο κατά τη διάρκεια του 2022, η Enterprise Greece προσέλκυσε στρατηγικές επενδύσεις ύψους 2,3 δις ευρώ, υλοποίησε 36 επενδυτικές δράσεις, παρουσίασε 82 επενδυτικές προτάσεις, δικτυώθηκε με 1.333 νέους επενδυτές, εξυπηρέτησε 788 επενδυτικά αιτήματα, ενώ συνέχισε να αναπτύσσει ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ευκαιριών που σήμερα αριθμεί 419 έργα από ένα ευρύ φάσμα. Το βραβείο αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την επίτευξη υψηλότερων στόχων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικά συμμετείχε η Ελλάδα στην έκθεση Αmerican Film Market

Η παρουσία της χώρας μας στη φετινή διοργάνωση, έδωσε σημαντική ώθηση στην προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων στον οπτικοακουστικό κλάδο, αλλά και για περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο.
businessdaily-Naypigeia-Elefsinas-ONEX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον DFC

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στη συμβολή τόσο της αμερικανικής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί η συμφωνία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Olympia: Ο Α. Αθανασόπουλος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

Οι παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά στον πολυδιάστατο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας, καθιστούν απαραίτητη την περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωση του Ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έπεσαν οι υπογραφές με τον όμιλο Grimaldi για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στόχος να «ξεκλειδώσουν» οι προοπτικές του λιμανιού που αποτελεί πύλη σύνδεσης της Ευρώπης με Ελλάδα, Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα ενώ πρόθεση του ομίλου είναι να μετατραπεί σε «πράσινο λιμάνι».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

doValue: Επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα της Αν. Αττικής

Η πλατφόρμα προώθησης ακινήτων altamiraproperties.gr,από την doValue, διαθέτει τέσσερα ακίνητα στις ανερχόμενες περιοχές της Ανατολικής Αττικής με σημαντικά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν επενδυτική ευκαιρία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η D-Marin επενδύει 1,7 εκατ. για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε μαρίνες

Όπως αναφέρει ο όμιλος, τα ηλιακά πάνελ παράγουν 4,9 GWh ενέργειας ετησίως και θα εξασφαλίζουν το 71% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις 5 μαρίνες, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.