ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΙΤΑΝ: Υπέγραψε τη Διακήρυξη για μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία

Ο όμιλος συμβάλλει στις προσπάθειες για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, αναπτύσσοντας και προσφέροντας πιο βιώσιμα τσιμεντοειδή προϊόντα και λύσεις, και υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες.

Ο ΤΙΤΑΝ υπέγραψε τη Διακήρυξη της Αμβέρσας που καλεί σε μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία, η οποία θα συμπληρώσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και θα διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Διακήρυξη, αποτέλεσμα της Συνόδου της ευρωπαϊκής βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου στις 20 Φεβρουαρίου 2024, υπεγράφη από περισσότερες από 630 επιχειρήσεις σε 20 τομείς. Τονίζει τη δέσμευση της βιομηχανίας για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της ηπείρου, μέσω της συλλογικής προσπάθειας της βιομηχανίας, των κυβερνήσεων και των πολιτών. Μια ενισχυμένη ευρωπαϊκή βιομηχανία θα προσφέρει τις λύσεις για την κλιματική αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία μας.

Μεταξύ των δέκα βασικών σημείων της Διακήρυξης, αναφέρεται η ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την ανάδειξη της ανταγωνιστικότητας ως στρατηγικής προτεραιότητας και την προώθηση των συνθηκών για μια πιο ισχυρή επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη. Υπογραμμίζεται επίσης, η σημασία της διασφάλισης ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τις βιομηχανίες της ΕΕ μέσω του ελέγχου όλων των μέσων πολιτικής κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για την πρόληψη της διαρροής άνθρακα, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ταυτόχρονα, η Διακήρυξη δίνει έμφαση στην ανάγκη προτεραιοποίησης της ανάπτυξης και ενσωμάτωσης υποδομών στους τομείς της ενέργειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS) και της ανακύκλωσης υλικών.

Ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών της βιομηχανίας για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, προωθώντας πρωτοβουλίες για μείωση του CO2, αναπτύσσοντας και προσφέροντας πιο βιώσιμα τσιμεντοειδή προϊόντα και λύσεις, και υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η ενσωμάτωση νέων υλικών και η δέσμευση άνθρακα. Με περισσότερες από 100 πρωτοβουλίες σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, ο ΤΙΤΑΝ οδεύει με ταχύ ρυθμό προς την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Alumil: Σε αναπτυξιακή τροχιά και το 2023, πάει για πορεία ρεκόρ το 2024

Η εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου πέτυχε αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου των πωλήσεών της κατά 7% το 2023. Το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 15% σε επίπεδο ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πλαστικά Θράκης: Η ελληνική πολυεθνική πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης

Η πορεία υψηλής δυναμικής που ακολουθεί ο Όμιλος εδώ και σχεδόν 40 χρόνια βασίζεται σε μια συγκροτημένη και ολιστική επιχειρηματική προσέγγιση με κεντρομόλο δύναμη και βασική εταιρική αξία τη βιωσιμότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 20 εκατ. ξεκινά η ΤΙΤΑΝ

Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας εννέα μηνών και θα ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, ενώ η εταιρεία δύναται να τερματίσει, αναστείλει ή αναβάλει το πρόγραμμα εφόσον κριθεί σκόπιμο.