ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Εγκαταστάσεις του Ομίλου Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη

Πλαστικά Θράκης: Η ελληνική πολυεθνική πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης

Η πορεία υψηλής δυναμικής που ακολουθεί ο Όμιλος εδώ και σχεδόν 40 χρόνια βασίζεται σε μια συγκροτημένη και ολιστική επιχειρηματική προσέγγιση με κεντρομόλο δύναμη και βασική εταιρική αξία τη βιωσιμότητα.

Σε πείσμα των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό και να δημιουργεί σημαντική και μακροπρόθεσμη αξία στο σύνολο του οικοσυστήματός του: τους εργαζόμενους του Ομίλου, τους πελάτες και τους προμηθευτές-συνεργάτες του, το επενδυτικό και καταναλωτικό κοινό, και ευρύτερα τη χώρα.

Η μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου, που σήμερα εκτείνεται σε 80 χώρες, συνεισφέρει στο εμπορικό ισοζύγιο και την οικονομία της Ελλάδας, ενώ σε τοπικό επίπεδο, ο Όμιλος, με έδρα τη Θράκη και σύνολο εργαζομένων που ξεπερνά τους 2.000, δίνει θέσεις εργασίας σε 1.000 ανθρώπους στις περιοχές της Θράκης, των Ιωαννίνων, της Θήβας και της Αττικής και υποστηρίζει έμπρακτα την τοπική αγορά και τοπικούς προμηθευτές.

Εγκαταστάσεις του Ομίλου Πλαστικά Θράκης στη Σκωτία

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης αποτελεί ένα μοναδικό case study ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας, με παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Σκωτία, Αμερική, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιρλανδία, που εφαρμόζει με επιτυχία μεγαλόπνοες επενδύσεις, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Η πορεία υψηλής δυναμικής που ακολουθεί ο Όμιλος εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, με κορυφαίες επιχειρηματικές επιδόσεις και διεθνείς διακρίσεις στους τομείς των τεχνικών υφασμάτων, των λύσεων συσκευασίας και τον αγροτικό κλάδο, βασίζεται σε μια συγκροτημένη και ολιστική επιχειρηματική προσέγγιση με κεντρομόλο δύναμη και βασική εταιρική αξία τη βιωσιμότητα. 

Σε αυτή την πρόκληση-πρόσκληση της εποχής μας, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης ανταποκρίνεται και πρωτοστατεί, αποδεικνύοντας ότι είναι δυνατό να προσφέρονται πρακτικές λύσεις και καινοτομίες, που να είναι ταυτόχρονα οικολογικά υπεύθυνες και οικονομικά αποδοτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ως πρότυπο υπεύθυνης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον χώρο της αγροκαλλιέργειας, είναι τα Θερμοκήπια Θράκης, μία κοινοπραξία μεταξύ του Ομίλου Πλαστικά Θράκης και της Έλαστρον, που αποτελούν τα μεγαλύτερα υδροπονικά θερμοκήπια στη Ν.Α. Ευρώπη και από τα πιο πράσινα στον κόσμο, με σχεδόν μηδενικές εκπομπές CO2. 

businessdaily-Thermokipia-Thrakis

Θερμοκήπια Θράκης

Ο Όμιλος επενδύει σταθερά στη δυναμική των Θερμοκηπίων και στην τεχνογνωσία των ανθρώπων τους, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου, πλήρως ευθυγραμμισμένου με τις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών. Στόχος των επενδύσεων στα Θερμοκήπια, που ξεπερνούν συνολικά τα 34 εκατ. ευρώ από την έναρξη του έργου το 2014, είναι η συνεχής επέκταση των εγκαταστάσεών τους καθώς και η διεύρυνση και ενίσχυση της παραγωγής, που το 2024 αναμένεται να αυξηθεί κατά 25%. Παράλληλα, μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζόμενων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ο Όμιλος φροντίζει τα οπωροκηπευτικά προϊόντα των Θερμοκηπίων, υπό το εμπορικό σήμα «Ο Κήπος της Ξάνθης», να φτάνουν στους καταναλωτές φρέσκα και με ασφαλή τρόπο μέσα από ειδικά σχεδιασμένες, οικολογικές και πρακτικές συσκευασίες.

Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, η παροχή βιώσιμων προϊόντων και καινοτόμων λύσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Αποτέλεσμα ένα σύνολο δράσεων που αφορούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά ολόκληρη την αγορά, σε στενή συνεργασία με την αλυσίδα αξίας. 

Σύστημα υφασμάτων HRS® για αύξηση απόδοσης φωτοβολταϊκών πάρκων 5% -15%

Πρωτοπόρος και ενημερωμένος για τις τάσεις της εποχής, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης αναπτύσσει καινοτόμα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παγκόσμιο αποτύπωμα που ενισχύουν και επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον χώρο των τεχνικών υφασμάτων αποτελεί το Helios – Reflect System, ή αλλιώς HRS®, μια πρωτοβουλία του Ομίλου που επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με τη σύγχρονη εποχή και τις επιταγές της. Το HRS® είναι ένα καινοτόμο σύστημα υφασμάτων που μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων από 5 έως και 15% και παράλληλα ελαχιστοποιεί τα έξοδα συντήρησης.

Το σύστημα HRS® παρουσιάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και εφαρμόστηκε σε πιλοτικό φωτοβολταϊκό πάρκο του Ομίλου στην Ξάνθη, όπου σε διάστημα ενός χρόνου καταγράφηκε αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 5%. Επιπλέον, στον χώρο των τεχνικών υφασμάτων, ο Όμιλος παράγει καινοτόμα και ανακυκλώσιμα υφάσματα για χρήση στον αγροτικό και κατασκευαστικό κλάδο

Γιαουρτοκύπελλο με 15% λιγότερο πλαστικό

Στην ίδια λογική της κυκλικής οικονομίας, ο Όμιλος καινοτομεί και στον κλάδο της συσκευασίας, μεταξύ άλλων, με τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, τα οποία είναι 100% ανακυκλώσιμα και περιέχουν πολύ λιγότερο πλαστικό από τα κοινά επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, καθώς και το Thermoforming IML κύπελλο, το οποίο παράγεται με έως 40% λιγότερο πλαστικό και κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου από πλήρως ανακυκλώσιμη και συμβατή με τις διαδεδομένες τεχνολογίες ανακύκλωσης πλαστικών πρώτη ύλη. 

Επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια για σούπερ μάρκετ & HORECA

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί η πλατφόρμα “In the Loop” του Ομίλου, που προωθεί ένα πρωτοπόρο, αποτελεσματικό και συνεργατικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας, έχοντας ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη 150 γνωστών εταιρειών, δημοσίων φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και καταναλωτών στην Ελλάδα. 

«Διαβάζοντας» το περιβάλλον και εκτιμώντας το μέλλον, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης επιδεικνύει διαχρονικά γρήγορα αντανακλαστικά, υψηλή τεχνογνωσία, καινοτομία, διορατικότητα και σεβασμό στους ανθρώπους του, το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές. Χαρακτηριστικά που τον έχουν αναδείξει σε ένα διεθνή όμιλο με ισχυρή ανταγωνιστικότητα, βασικό παράγοντα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικότητας στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται και πρωταγωνιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plastika-thrace
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Κάμψη τζίρου - κερδών στο εννεάμηνο, αλλα υψηλότερα του 2019

Παρά την υποχώρηση που έχει σημειωθεί στο φετινό εννεάμηνο, τα κέρδη προ φόρων από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων παρουσιάζουν αύξηση κατά 89,4% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Θετικές λειτουργικές επιδόσεις το 2023, υπό πίεση η κερδοφορία

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 12,4% ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν -33,5%. Στα 44 εκ. η λειτουργική κερδοφορία με ενισχυμένο επαναλαμβανόμενο EBITDA κατά 2,4%. Το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται σε 0,23 ευρώ ανά μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Alumil: Σε αναπτυξιακή τροχιά και το 2023, πάει για πορεία ρεκόρ το 2024

Η εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου πέτυχε αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου των πωλήσεών της κατά 7% το 2023. Το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 15% σε επίπεδο ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Green γίνεται 100% πιο «πράσινη» μειώνοντας τη χρήση πλαστικού

Η εταιρεία αναψυκτικών παρουσίασε νέες χάρτινες συσκευασίες με μη αποσπώμενο καπάκι για 100% ανακύκλωση. Η Green με την πρωτοβουλία αυτή μειώνει τη χρήση του πλαστικού, καταργώντας τις πλαστικές μεμβράνες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΙΤΑΝ: Υπέγραψε τη Διακήρυξη για μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία

Ο όμιλος συμβάλλει στις προσπάθειες για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, αναπτύσσοντας και προσφέροντας πιο βιώσιμα τσιμεντοειδή προϊόντα και λύσεις, και υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες.