ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TMEDE

ΤΜΕΔΕ: Διεθνές συνέδριο για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης

Σκοπός του συνεδρίου, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει τις μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή.

Το ΤΜΕΔΕ διοργανώνει στις 13 και 14 Ιουνίου διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Κτίριο του ΤΜΕΔΕ, επί της οδού Π. Π. Γερμανού 3-5, Αθήνα.

Η κλιματική αλλαγή, οι μεγάλες φυσικές καταστροφές και οι ακραίες συνθήκες που εμφανίζονται όλο και συχνότερα, οδηγούν στο σχεδιασμό νέων στρατηγικών, για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι πόλεις, αλλά και οι αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις.

Σκοπός του συνεδρίου, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει αυτές τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες και τα καίρια ζητήματα που τίθενται, υπό το πρίσμα της ελληνικής και παγκόσμιας εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών δεδομένων. 

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του ΤΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το website του συνεδρίου https://future-horizons.gr ή να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2160041603 & 2103392321.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εξάρχου (Intrakat): Η ευθυνοφοβία εμποδίζει την υλοποίηση σημαντικών έργων

«Η ελληνική οικονομία ακόμη στηρίζεται κυρίως στην κατανάλωση και τον τουρισμό, με αποτέλεσμα να εξαρτάται υπερβολικά από έναν κλάδο ή να ανακυκλώνει και να μην δημιουργεί νέο πλούτο» ανέφερε ο κ. Εξάρχου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Στουρνάρα: Κανένα βήμα πίσω στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Μιλώντας στο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ και αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, την οποία χαρακτήρισε κατά 80% εισαγόμενο φαινόμενο, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι θα «πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Πρότυπο επιχειρηματικού μοντέλου η Συν. Τράπεζα Καρδίτσας

«Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικά χρόνια πριν είχα διαφορετική εικόνα από αυτή που έχω σήμερα για τις συνεταιριστικές τράπεζες και τη σημασία που έχουν για την τοπική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Πηγή αστάθειας για την οικονομία οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τόνισε ότι αν οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή αντιμετωπιστούν ως επενδύσεις θα φέρουν νέες μορφές ανάπτυξης.