ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καφές Dimello σε ποτήρι
Φωτο: Kafea Terra

KAFEA TERRA και incommon: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο μέσα από τον καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, η KAFEA TERRA και η περιβαλλοντική οργάνωση incommon πραγματοποίησαν δράση zero coffee waste στον Πειραιά, αναδεικνύοντας την αξία της κυκλικής οικονομίας και τη δυνατότητα μετατροπής των υπολειμμάτων καφέ σε πολύτιμους πόρους.

Η KAFEA TERRA, με βασικό της brand τον Dimello, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση incommon, αξιοποίησαν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ για να αναδείξουν τη σημασία της κυκλικής οικονομίας. Το άρωμα του espresso συνδυάστηκε με τον παλμό της πόλης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα βιωσιμότητας.

Στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκε μια βιωματική δράση zero coffee waste. Οι λάτρεις του καφέ και οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ρόφημά τους, ενώ ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα αξιοποίησης των υπολειμμάτων καφέ με πρακτικό τρόπο.

Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στο πλαίσιο του έργου «κάφσιμο» της incommon, το οποίο προωθεί τη μετατροπή των υπολειμμάτων καφέ σε λίπασμα, κομπόστ ή βιοαέριο, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Με ειδικούς κάδους στον χώρο και τη συνδρομή των baristi της KAFEA TERRA, διασφαλίστηκε η σωστή διαλογή στην πηγή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η δράση αυτή αποτέλεσε συνέχεια της συμμετοχής της εταιρείας στο Athens Coffee Festival 2025, όπου το μοντέλο συλλογής υπολειμμάτων καφέ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο, σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα και μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση του κοινού στον Πειραιά ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η περιβαλλοντική συνείδηση μπορεί να ενισχυθεί μέσα από μικρές, καθημερινές συνήθειες, όπως η απόλαυση ενός καφέ. 

Η συνεργασία της KAFEA TERRA με την incommon αναδεικνύει στην πράξη πως η κυκλική οικονομία είναι ένα εφαρμόσιμο μοντέλο, όταν συνδυάζονται η εκπαίδευση, η συνεργασία και το κοινό όραμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Μώραλης Πειραιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μώραλης: Ενιαία στρατηγική για βιώσιμες πόλεις απέναντι στην κρίση

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας σε συνέδριο για τη βιωσιμότητα, τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ανθεκτικότητα των πόλεων και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καλεί σε αισιοδοξία για το περιβάλλον στη Βραζιλία

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εξέφρασε αισιοδοξία για το περιβάλλον κατά την τελετή των βραβείων EarthShot στο Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγο πριν τη διάσκεψη COP30. Η επίσκεψή του στη Λατινική Αμερική είναι η πρώτη.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Προτεραιότητα η ανάπτυξη εγχώριων πηγών και ενεργειακής ασφάλειας

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε τη σημασία των εγχώριων πηγών ενέργειας και της συνεργασίας με την ExxonMobil, στο πλαίσιο της διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια που διεξάγεται στην Αθήνα.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ενιαίος Κώδικας για χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό

Ο Υπουργός ΠΕΝ Στ. Παπασταύρου ανακοίνωσε στο συνέδριο Green Deal Greece 2025 τον νέο Ενιαίο Κώδικα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης».