ΓΔ: 1480.27 0.17% Τζίρος: 49.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aegean-Pilots
Φωτο: Aegean

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της Aegean

Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης, με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες, και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων.

Την έναρξη νέου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων, που πραγματοποιεί ήδη από το 2018, και προσκαλεί νέες και νέους, που επιθυμούν μια σταδιοδρομία στον αεροπορικό κλάδο να δηλώσουν συμμετοχή, ανακοίνωσε η Aegean.  

Ο νέος κύκλος σε Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δίνει τη δυνατότητα στους επόμενους 40 από τους συνολικά 120 υποψήφιους πιλότους του Προγράμματος που επεκτάθηκε πέρυσι, να  αποκτήσουν Επαγγελματικό Πτυχίο Πολιτικής Αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC), σε συνεργασία με τις σχολές Global Aviation και Egnatia Aviation, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των διδάκτρων που απαιτούνται για τη φοίτησή τους, ενώ εξασφαλίζει παράλληλα, την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση στα πιλοτήρια της Aegean και της OLYMPIC Air

Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης, με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες, και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων. Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Το  Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της Aegean, υλοποιείται στο πλαίσιο δράσεων της εταιρείας για την ενίσχυση της νέας γενιάς και των επαγγελμάτων του κλάδου και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αερομεταφοράς στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2018, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 100 υποψηφίους να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και την περυσινή χρονιά, επεκτάθηκε για τρία ακόμη έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 120 επιπλέον νέες και νέους, να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών στις εταιρείες του ομίλου.

Η συνολική αξία του Προγράμματος ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, καθώς το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.  Σήμερα, 90 από τους πρώτους υποτρόφους του Προγράμματος, έχουν ήδη ξεκινήσει τη σταδιοδρομία τους στον κλάδο και βρίσκονται στα πιλοτήρια της Aegean και της OLYMPIC Air, ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιείται από την Aegean και για την εκπαίδευση Μηχανικών Αεροσκαφών.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, καθώς και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν εδώ την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Προγράμματος. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

JUNEYAO AIR και Aegean ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους

Οι επιβάτες της JUNEYAO AIR θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν σε 9 διεθνείς προορισμούς μέσω του κόμβου της Aegean στην Αθήνα. H Aegean επεκτείνει το δίκτυo εξωτερικού της, προσθέτοντας πτήσεις προς τη Σανγκάη (Κίνα).
Gerogiannis-Kazim
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το δρομολόγιο Αθήνα - Ν. Υόρκη στις πτήσεις κοινού κωδικού Aegean - Emirates

Η συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, παρέχοντας στους επιβάτες της Emirates τη δυνατότητα να ταξιδεύουν - μέσω Αθήνας - σε 8 ελληνικούς προορισμούς, με ένα εισιτήριο και ενιαία πολιτική αποσκευών.