ΓΔ: 1447.79 0.06% Τζίρος: 4.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:00:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στήνει τη "Little Athens" η Lamda: Νέα γειτονιά με 1.230 διαμερίσματα

Τα υπό σχεδιασμό νέα διαμερίσματα θα αποφέρουν στην εταιρεία μεικτό έσοδο 1,1 δισ. ευρώ και κέρδος 447 εκατ. ευρώ. Προχωρούν τα έργα, προβληματίζει η έλλειψη εργατικών χεριών.

Σε μια δεύτερη φάση ανάπτυξης διαμερισμάτων στην έκταση του Ελληνικού προχωρεί η Lamda Development. Πρόκειται για 1.230 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα 115 θα είναι χρήσεις λιανικής στο ισόγειο των κτιρίων. Τα διαμερίσματα θα ανεγερθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου με τη νέα γειτονιά να ονομάζεται Little Athens.

Πρόκειται για αναπτύξεις σε οικόπεδα πίσω από τις τριώροφες κατοικίες (condos)  αλλά και σε οικόπεδα που συνορεύουν με τον Άλιμο και το Ρέμα Τραχώνων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου, η έναρξη των εργασιών θα γίνει το 2024 με στόχο την ολοκλήρωσή τους το 2027. 

Υπενθυμίζεται πως από τη Lamda έχουν ήδη πωληθεί 170 διαμερίσματα στον ουρανοξύστη Riviera Tower, 115 τριώροφες κατοικίες και 27 οικόπεδα για βίλες.

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, το 2023 και το 2024 θα λανσαριστούν περίπου 180 διαμερίσματα, σε σύνολο 459 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν στη νέα γειτονιά. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα 58 διαμερίσματα ενός εκ των οικιστικών συγκροτημάτων (Parki Rise), το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή  Little Athens. 

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου,  το μέσο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης από το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούν από τα 6.000 - 6.500 ανά τετραγωνικό μέτρο. 

Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση της Lamda, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα θα αποφέρουν στην εταιρεία μεικτό έσοδο 1,1 δισ. ευρώ και μεικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ. 

Σε ότι αφορά στις άλλες αναπτύξεις, η διοίκηση της Lamda ανέφερε ότι έως τις αρχές του 2024 θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο του δεύτερου εμπορικού κέντρου στην παραλία (Marina Galleria). Επίσης, τα έργα υποδομών (υπογειοποίηση Λ. Ποσειδώνος, θεμελίωση Marina Tower, εκσκαφές για Mall Βουλιαγμένης κ.α) προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως στο τέλος του 2026 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της πρώτης 5ετίας, αλλά παραδέχτηκε ότι επικρατεί προβληματισμός από την έλλειψη εργατών για τις οικοδομικές εργασίες,

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Γκρίνιες» στη ΓΣ της Lamda Development για την πορεία της μετοχής

Ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Οδ. Αθανασίου, υποστήριξε ότι η υποαπόδοση σε σύγκριση με τον Γεν. Δείκτη οφείλεται και στη γενικότερη τάση που επικρατεί διεθνώς για τις μετοχές εταιρειών Real Estate.
businessdaily-Orilina-Properties-Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλλο ένα crash test για τις ΑΕΕΑΠ με τη δημόσια προσφορά της Orilina

Με έκπτωση 14% - 17% σε σχέση με την εσωτερική αξία της μετοχής εισέρχεται στο ΧΑ η εταιρεία. Ευνοϊκή η συγκυρία αλλά η μέχρι τώρα πορεία των μετοχών του κλάδου προβληματίζει. Τα δύο μεγάλα project στο Ελληνικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια της Intracom Properties: Η νέα θυγατρική στο real estate

H εταιρεία θα προικοδοτηθεί από τη μητρική με έξι επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας κτηρίων 41.327 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια γης 88,5 στρεμμάτων. Δεν αποκλείεται μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ και εισαγωγή στο ΧΑ.
AS Company
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AS Company: Με παιχνίδια made in Greece κερδίζει μερίδια αγοράς

Με εξαγορές σημάτων για τη βρεφική ηλικία και δικά της προϊόντα για εφήβους η εταιρεία ενισχύει το τζίρο της, ενώ επεκτείνεται στη Ρουμανία. Επενδύει και στο real estate εξαγοράζοντας οικόπεδα σε Ελούντα και Πλάκα στην Κρήτη.