ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EYATH-ΕΥΑΘ
Φωτο: ΕΥΑΘ

ΕΥΑΘ: Ψηφιακή «αποθήκη» τεχνικών δεδομένων για τα δίκτυα ύδρευσης

Μέσα από το τάμπλετ ή το κινητό τους, τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα και με ακρίβεια πού εντοπίζεται η βλάβη.

Μια κεντρική ψηφιακή «αποθήκη» τεχνικών δεδομένων (data warehouse), η οποία αγκαλιάζει, μεταξύ άλλων, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και τις εγκαταστάσεις τους, έχει δημιουργήσει η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), η οποία ολοκλήρωσε το 100% της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της, μέσω τεχνολογιών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS). Από αυτή την ψηφιακή βάση δεδομένων γίνεται και ο διαμοιρασμός της πληροφορίας στους υπαλλήλους για επιχειρησιακή, καθημερινή χρήση μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών.

Για παράδειγμα, μέσα από το τάμπλετ ή το κινητό τους, τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα και με ακρίβεια πού εντοπίζεται η βλάβη, τι είδους δίκτυο εμπλέκεται σε αυτήν, ποια συγκεκριμένα υλικά χρειάζονται, πού βρίσκονται αυτά κ.λπ. (η επισκευή του 98,4% των βλαβών στην ΕΥΑΘ γίνεται εντός της ημέρας).

Αντιστοίχως, το Χημείο της ΕΥΑΘ έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει καθημερινά δείγματα νερού με την ακριβή γεωγραφική κατανομή τους στην πόλη και σε συνάρτηση με την προέλευση του νερού σε κάθε σημείο δειγματοληψίας, κερδίζοντας έτσι σε αξιοπιστία, επιχειρησιακό χρόνο και παραγωγικότητα.

Στο μεταξύ, σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η διασύνδεση με το σύνολο του τομέα εξυπηρέτησης πελατών. Με σκοπό τη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης αιτημάτων των πελατών της, η εταιρεία εστιάζει πλέον στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης και του τομέα εξυπηρέτησης πελατών (είτε ηλεκτρονικά, μέσω του MyEyathPortal, είτε στα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης).

Στον τομέα αυτόν, οι υπηρεσίες GIS διασφαλίζουν την εγκυρότητα της γεωγραφικής θέσης του πελάτη ή της δηλωθείσας βλάβης (ηλεκτρονικά μέσω του «MyEyathPortal» ή με φυσικό τρόπο μέσω τηλεφωνικού κέντρου) και αυτοματοποιούν την ορθή γεωγραφική καταχώριση της εκάστοτε τοποθεσίας, με όλα τα οφέλη άμεσης ανταπόκρισης που αυτή συνεπάγεται.

«Στην ΕΥΑΘ αξιοποιούμε καινοτόμες διαδικασίες και αυτοματισμούς, ώστε να ψηφιοποιήσουμε κάθετα όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες μας. Είμαστε περήφανοι για τα συστήματα GIS που διαθέτουμε, μας αναγνωρίζουν διεθνώς για την πρόοδο που έχουμε κάνει, γι’ αυτό άλλωστε και οι τεχνολογίες μας αυτές αποτελούν πρόσφορο έδαφος συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ομοειδείς εταιρείες του εξωτερικού.

Αποτελούμε πλέον έναν φορέα καινοτομίας και έρευνας σε θέματα ύδρευσης - αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή, πρωτίστως βέβαια στοχεύουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθημερινά στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άνθιμος Αμανατίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EYATH-ΕΥΑΘ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποχώρησε κατά 3,48% ο τζίρος της ΕΥΑΘ το 9μηνο στα 52,98 εκατ. ευρώ

Η αρνητική μεταβολή του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καταναλωτών που εντάχθηκαν στις κατηγορίες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου σύμφωνα με τα όρια που τέθηκαν από την πολιτεία.
eyath-nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Τα αυξημένα κόστη έπληξαν κατά 3,42% την κερδοφορία στο εννεάμηνο

Ενισχυμένος κατά 2,4% ο κύκλος εργασιών της ΕΥΑΘ καθώς ανήλθε σε 53,6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 7,52% εξαιτίας των αυξημένων εξόδων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης και την άνοδο των τιμών ενέργειας.
eyath-nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχυμένη η κερδοφορία και ο κύκλος εργασιών της ΕΥΑΘ στο α' εξάμηνο

Η εταιρεία καταγράφει σταδιακή επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ συνεχίζει τις επενδύσεις σε «πράσινα έργα» λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.Θ) στη Σίνδο.