Φώτο: Shutterstock

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Attica Wealth Management στην Ypsilon Group

Προχωράει το επιχειρηματικό σχέδιο της Attica Bank με την τράπεζα να επικεντρώνεται στις τραπεζικές εργασίες ενώ διευρύνει τη συνεργασία της με την Ypsilon Group που προχώρησε στην αγορά της Attica Wealth Management.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της Attica Wealth Management, θυγατρικής της Attica Bank, στην Ypsilon Group μέσα από πλειοδοτικό ανοιχτό διαγωνισμό, με την τράπεζα να σημειώνει πως συνεχίζεται η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που επικεντρώνει τις δραστηριότητες της Attica Bank σε καθαρά τραπεζικές εργασίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, με αφορμή την πώληση της τρίτης κατά σειρά θυγατρικής εταιρείας της τράπεζας, σε δήλωση του αναφέρει ότι η Attica Bank ολοκλήρωσε τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής εταιρείας Attica Wealth Management, μεταφέροντας το 100% των μετοχών της εταιρείας στην Ypsilon Group.

«H διαδικασία είχε ξεκινήσει το 2019 μέσα από πλειοδοτικό ανοιχτό διαγωνισμό και ολοκληρώθηκε τώρα. Τόσο η Attica Bank όσο και το Ypsilon Group εξέφρασαν την πρόθεσή τους η συνεργασία να διευρυνθεί προς όφελος και των δύο πλευρών. Με την πώληση των θυγατρικών εταιρειών Attica Wealth Management, Attica Ventures και Attica Finance, η Attica Bank συνεχίζει την υλοποίηση του αρχικού επιχειρηματικού σχεδίου της, με επανεξέταση των συμμετοχών της και επικέντρωση των δραστηριοτήτων της σε καθαρά τραπεζικές εργασίες», τονίζει ο Θ. Πανταλάκης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στο 46,32% το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ, στο 32,34% του e-ΕΦΚΑ

Έπειτα από τη μεταβίβαση στις 25/08/2020 63.758.540 κοινών μετοχών της Τράπεζας, από το χαρτοφυλάκιο του, Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.