ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χτύπησε το καμπανάκι της σημερινής συνεδρίασης η διοίκηση της Orilina

«H εισαγωγή της Orilina στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, τόσο για την εγχώρια οικονομία συνολικά όσο και για το Χρηματιστήριο Αθηνών» ανέφερε ο ο Επιτελικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Νίκος Πορφύρης.

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τη Διοίκηση, στελέχη και συνεργάτες της Orilina Properties A.E.E.A.Π. με αφορμή την εισαγωγή των τίτλων της στην Κύρια Αγορά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Αποστολίνας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς της Orilina Properties αναφέρθηκε ο Επιτελικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Νίκος Πορφύρης, σημειώνοντας πως τα αντληθέντα κεφάλαια θα εξυπηρετήσουν την χρηματοδότηση των δύο αναπτύξεων που σχεδιάζει η εταιρεία στο Ελληνικό, επένδυση συνολικού ύψους 77,4 εκ ευρώ.

«H εισαγωγή της Orilina στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, τόσο για την εγχώρια οικονομία συνολικά όσο και για το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επιδόσεις του οποίου το έχουν οδηγήσει στην πρώτη τριάδα μεταξύ των διεθνών αγορών στην χρονιά που διανύουμε. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά της. Σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια ανάπτυξης, εμείς θα  βρισκόμαστε δίπλα σας» υπογράμμισε ο κ. Πορφύρης.

Η Orilina Properties αποτελεί την 14η εταιρεία Ακίνητης Περιουσίας που εισάγεται στο Χρηματιστήριο και την 4η εταιρεία του συγκεκριμένου κλάδου που πραγματοποιεί εισαγωγή την τελευταία διετία.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orilina Properties A.E.E.A.Π. Μάριος Αποστολίνας (φωτ.), υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η Οrilina ξεκινά την πορεία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ισχυρή μετοχική βάση και σημαντική διασπορά. Διαθέτει ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης που θα υποστηριχθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια. Είναι θετικό για την τοπική μας οικονομία και κοινωνία πως τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα κατευθυνθούν στην ανέγερση νέων κτιρίων - και μάλιστα βιώσιμων αντί σε απλή αλλαγή ιδιοκτησίας υφιστάμενων». Ο κ. Αποστολίνας ευχαρίστησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , τον σύμβουλο έκδοσης, τους αναδόχους και λοιπούς συνεργάτες για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Τα συγχαρητήρια του προς την Orilina Properties αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη δημόσια προσφορά εξέφρασε με τη σειρά και ο Αντιπρόεδρος Α΄ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νίκος Κονταρούδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Real Estate Services: Από 2 Απριλίου η επιστροφή κεφαλαίου €2,20/μετοχή

Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των ευρώ 27.300.000,00, διαιρούμενο σε 14.000.000 (κοινές, ονομαστικές, αδιαίρετες, με δικαίωμα ψήφου) μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 1,95 έκαστη.
MIG-Mig
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην απόκτηση γραφείων στη Σταδίου προχώρησε η MIG, έναντι 2,8 εκατ.

Το τίμημα για την αγορά ανήλθε σε 2,8 εκατ. ευρώ (πλέον φόρων και εξόδων) και χρηματοδοτήθηκε από Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας. Τα γραφεία είναι μισθωμένα με μακροχρόνιο μισθωτήριο συμβόλαιο.