Φώτο: Shutterstock

Τα σχέδια αναβάθμισης της JTI για τη ΣΕΚΑΠ

Συνάντηση του υφυπ. Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Tobacco International για το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ.

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Japan Tobacco International (JTI) Victor Crespo συναντήθηκε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η JTI για την αναβάθμιση του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη (το οποίο απέκτησε το καλοκαίρι του 2018), τη δημιουργία σύγχρονων γραμμών παραγωγής, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και τη συνεργασία της με την τοπική κοινωνία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Crespo ενημέρωσε τον κ. Καράογλου ότι η JΤΙ στην Ελλάδα αριθμεί 300 εργαζόμενους, συνεισφέρει ετησίως το 2% των συνολικών δημοσίων εσόδων και κατέχει το 27% της αγοράς καπνικών προϊόντων.

Ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η επένδυση της Japan Tobacco International στη χώρα μας καταδεικνύει τη δυναμική εποχή στην οποία εισέρχεται η Βόρεια Ελλάδα και τόνισε πως «το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βρίσκεται δίπλα και στηρίζει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που βάζει την εθνική μας οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΚΑΠ: Στην Ελλάδα πλέον η παραγωγή των τσιγάρων Winston

Στη χώρα μας θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά ενώ από το 2020 θα πραγματοποιούνται εξαγωγές και σε 9 ακόμη χώρες της Ε.Ε. Στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι μάρκες GR, BF, Cooper.