ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΣΕΚΑΠ: Στην Ελλάδα πλέον η παραγωγή των τσιγάρων Winston

Στη χώρα μας θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά ενώ από το 2020 θα πραγματοποιούνται εξαγωγές και σε 9 ακόμη χώρες της Ε.Ε. Στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι μάρκες GR, BF, Cooper.

Ξεκίνησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου η παραγωγή του Winston στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Η παραγωγή του Winston στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της JTI να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Από την εξαγορά το 2018, η JTI επενδύει σημαντικούς πόρους για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα κονδύλι της τάξεως των 10 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα με την επένδυση στο εργοστάσιο, μέλημα της εταιρείας συνιστά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας.

Στη ΣΕΚΑΠ θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά ενώ από το 2020 θα εξάγονται και σε 9 ακόμη χώρες της Ε.Ε. Στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι ιστορικές μάρκες GR, BF, Cooper.

Το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007. Αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Ο κ. Victor Crespo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε: «Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά 'ορόσημο' για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ - τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη - θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλασίασε τις εξαγωγές της από Ελλάδα η Japan Tobacco International

Μετά τις επενδύσεις ύψους 30 εκατ. δολαρίων στο εργοστάσιο της Ξάνθης, η Japan Tobacco International έχει ενισχύσει την εξαγωγική της παρουσία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Στα 3 δισ. τσιγάρα έφτασαν οι εξαγωγές το 2020.